Viitoarea campioană de fotbal a Prahovei a scăpat, la barajul pentru L3, de București și Ilfov. Va juca împotriva Călărașiului

Dragos Trestioreanu -

Viitoarea campioană de fotbal a Prahovei a scăpat, la barajul pentru L3, de București și Ilfov. Va juca împotriva Călărașiului

La vară, pe 16 și 23 iunie, sunt programate a se disputa cele două manșe ale barajului de promovare în Liga a III-a, la care se vor alinia campioanele ediției 2017-2018 ale ligilor județene de fotbal din România. Pentru prima oară în istoria acestui gen de baraje, nu s-a mai făcut o împerechere directă, 1 cu 1, ci s-a optat, anunț făcut încă de anul trecut, la o regionalizare a județelor. Astfel, într-una dintre acestea au fost cuprinse mai multe viitoare campioane județene, Prahovafiind inclusă alături de București, Ilfov, Ialomița, Giurgiu și Călărași.

Potrivit anunțului oficial al Federației Române de Fotbal, viitoarea campioană locală a avut noroc, scăpând de cele ale Bucureștiului (AMFB) și Ilfovului, apreciate drept cele mai dificile la baraj. Cum sorții au decis ca Prahova să fie împerecheată cu județul Călărași, există șanse mari să avem și din sezonul următor o echipă în L3, în condițiile în care calculele hârtiei o indică pe actuala, FC Petrolul Ploiești, lidera turului Seriei a III-a, drept candidata cea mai autorizată la accederea în eșalonul imediat superior. Asta chiar dacă are, înainte de startul returului, doar 2 puncte în fața secondantei sale, AFCM Alexandria, care îi va fi și gazdă la un moment dat. Celelalte două meciuri de baraj din regiunea care a inclus și Prahova sunt: Ialomița-Ilfov și Giurgiu-București. Cu mențiunea că formațiile campioane ale Ialomiței și Giurgiului vor juca prima manșă pe teren propriu, pe 16 iunie. La fel cum se va întâmpla și cu cea a Călărașiului, Prahova urmând a găzdui returul din 23 iunie.

Clasată pe primul loc al ierarhiei celei dintâi jumătăți a întrecerilor Ligii a IV-a, din județul nostru, cu cinci și șase puncte avans față de celelalte trupe de pe podium, CS Păulești și, respectiv, Petrolistul Boldești, grupări însă fără permisiune de accedere la barajul de promovare, din motive bine cunoscute, plus alte 11 înaintea primei echipă având acest drept, AFC Bănești-Urleta, campioana de toamnă a Prahovei, CS Băulești, este apreciată de specialiști, și nu numai, drept 99,99% viitoarea campioană a județului. Implicit, și adversară, la vară, a celei din Călărași. Nu numai atât, dar și prin prisma valorii lotului, a competenței conducerilor administrative și tehnice, bașca rezultatele din meciurile-test din iarnă, printre care și un ultim 1-1 cu formația campioană de toamnă a Seriei a III-a din Liga a III-a, FC Petrolul Ploiești, Blejoiul este apreciată drept favorită a „dublei” contra Călărașiului. Condiție în care, se speră ca, pe 23 iunie, spre seară, pe arena din comuna limitrofă Ploieștiului, să fie sărbătorită accederea, în premieră a absolută, a lui Irinel Dumitru & Co. în al treilea eșalon național, ultimul organizat de FRF!

Foto: Paul MÂINEA