Viitorul sistemului centralizat de încălzire din Ploieşti, discutat cu ministrul pentru Energie

Redactia -

Viitorul sistemului centralizat de încălzire din Ploieşti, discutat cu ministrul pentru Energie

Miercuri, 22 octombrie 2014, Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Niculescu, însoţit de Secretarul de stat de la acelaşi minister, Mihai Albulescu, au facut o vizită în judeţul Prahova pentru analizarea problemelor specifice cu care se confruntă industria pertolieră dar şi a celor legate de energia electrică şi termică.

Prima oprire a fost la la societatea Termo Dalkia – Ploieşti unde au fost analizate problemele legate de siguranţa alimentarii cu energie termică a populaţiei în sezonul 2014-2015, situaţia rezervei de stat, precum şi a eventualelor livrări de păcură de către OMV -Rafinăria Brazi. Au mai fost puse în discuţie situaţia coşului de fum numărul 2, programul de reabilitare a circuitului de livrare a energiei termice către Municipiul Ploieşti precum şi continuarea modernizării circuitelor de distribuţie secundară.

A doua vizită a fost la Muzeul Naţional al Petrolului unde a fost studiată posibilitatea realizării unui muzeu modern al petrolului în Parcul Industrial Bărcăneşti, prin atragerea de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

La SC CONPET SA s-a analizat posibilitatea diversificarii activităţilor prin valorificarea patrimoniului existent şi a dezvoltării capacităţii de transport spre terţe ţări prin OIL terminal Constanţa. 

Punctul final al vizitei a fost la Filiala SC Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA unde alături de discuţiile referitoare la situaţia reţelelor de energie electrică şi a staţiilor de transformare, Agenţia de Energii Regenerabile Ae3R, prin directorul Bogdan Potlogia, a prezentat prin hărţi sugestive situaţia producţiei de energie electrică în Prahova din surse convenţionale şi regenerabile.

Pe percursul vizitei cei doi demnitari au fost însoţiţi de Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, Rodica Paraschiv, prefectul judeţului Prahova şi consilierii judeţeni Meşca Darius, Diana Niculescu şi Rareş Enescu.