Vine… „careul”? Așa ar fi normal pentru un Petrolul care – oricum am da-o – rămâne, și în acest sezon, superior Dunării Călărași! Se visează astfel la încă o nocturnă cu victorie!

Dragos Trestioreanu -

Vine… „careul”? Așa ar fi normal pentru un Petrolul care – oricum am da-o – rămâne, și în acest sezon, superior Dunării Călărași! Se visează astfel la încă o nocturnă cu victorie!

După un start „fals” în actuala ediție de campionat a Ligii a II-a, una disputată tot într-un mod inedit, așa cum s-a terminat și precedenta, din aceeași cauză a pandemiei de coronavirus, pentru Petrolul Ploiești au urmat trei victorii una după alta, dintre care două – în deplasare! Astăzi, 26 septembrie 2020, de la ora 18.45, pe arena Ilie Oană, la partida contra Dunării Călărași, antrenorul principal Viorel Moldovan nu îl va avea la dispoziție pe vârful de atac titular remarcat de la sosirea lui la Ploiești, Valentin Balint, suspendat în această etapă, după eliminarea pentru cumul de cartonașe, din repriza secundă a meciului de la FK Csiksezereda Miercurea Ciuc. Va absenta și a doua rezervă a lui Balint, africanul Sorry Ibrahim Diarra, cel care a suferit o leziune musculară la duelul cu timișorenii de la Ripnesia, în care a marcat pentru prima oară în echipamentul galben-albastru. Într-o astfel de conjunctură, singurul atacant împins avut la dispoziție de Moldovan, auto-denumitul „Mascul Alfa” din tabăra „lupilor”, este Vasile Buhăescu, cel venit mai de curând de la fosta parteneră de întrecere Campionii FC Argeș Pitești, promovată în Liga 1. Buhăescu a revenit, de fapt, la… un Petrolul după aproape 10 ani, fiind în lotul falimentatei ulterior SC FC Petrolul, cea care reușea accederea pe prima scenă în vara lui 2011!

După ce a fost folosit în finalul jocului de la Ciuc, echipa rămânând acolo mai bine de un sfert de oră fără atacant, de la Vasile se așteaptă, astă-seară, să reziste cât mai mult pe teren, el neavând, repet, un back-up de profil. Mai mult, recunoscut ca un bun marcator, dar și având un stil de joc total diferit față de cel al lui Balint, de la fostul „vultur violet” se mai așteaptă și să înscrie la apariția pentru prima oară în galben și albastru pe actuala arenă de fotbal din Ploiești! Pe scurt, în afara lui Valentin Balint și a lui Sorry Diarra, tehnicianul găzarilor are tot lotul la dispoziție, având, deci, de unde să aleagă un prim „11” la fel de competitiv ca și acelea propuse pentru ultimele trei runde. Un „11” care trebuie neapărat să bifeze „careul” de victorii, pentru a ține aproape, în clasament, de FC U 1948 Craiova (noua denumire provizorie a echipei lui Adrian Mititelu, decisă de instanța de judecată) și Rapid.

Dacă atât Craiova, cât și Rapidul au adversari mai modești în etapa a V-a, CSM Slatina, respectiv Fotbal Comuna Recea, oltenii, acasă, iar giuleștenii – în deplasare, Petrolul va da peste o oponentă superioară valoric și statistic, în acest moment, celor ale ocupantelor primelor două trepte ale podiumului. Cu profesorul de matematică ardelean Cristi Pustai pe bancă, „dublat” recent de un director tehnic adus neașteptat, Ionel Ganea, cel care o promovase pe Dunărea Călărași în prima ligă, formația din sudul țării propune și un lot interesant. Unul atât cu jucători români, cât și cu străini. Iată, de exemplu, care a fost efectivul utilizat de Pustai la Drobeta Turnu Severin, în confruntarea cu liderul actual al Ligii a II-a, FC U 1948 Craiova, pierdută la ultima fază, cu 1-2, de călărășeni: Krell – Țenea, Wiktorski (74 – Candrea), Șandru (cpt), Sălceanu – Bedea, Lopez (66 – Fotescu) – Tudoran (66 – Anghel), Calu (46 – Sîrbu), Ciucur (88 – Sava 88′) – Bud. Rezerve neutilizate au fost portarul Began și jucătorii de câmp Puțaru, Mihăiescu și Caragea. Un lot bun, fără discuție, dar nicidecum de speriat pentru Armando Vajushi și celelalte vedete ploieștene care sunt apte de joc azi! Momentan, Dunărea Călărași, după două succese și un eșec, cinci goluri marcate și două primite, cu 6 puncte, stând în etapa trecută, se află pe prima poziție de… sub sextetul care – dacă s-ar termina acum turul sezonului regular – ar accede în play-off.

Comisia Centrală de Arbitri a delegat la partida de pe „Ilie Oană” un cvartet condus de bucureșteanul Bogdan Dumitrache, rezervă la primul eșalon fotbalistic, asistenți fiind, la cele două linii, Cosmin Bojan, din Târgu Mureș, și Gheorghiță Bălan, din Pitești, iar rezervă – Ovidiu Robu, din Chitila (județul Ilfov). Observatorul brigăzii de arbitraj este ex-asistentul brașovean Lucian Măiereanu, iar al organizatorilor meciului, concitadinul Mihail Băcescu. Duelul dintre Petrolul și Dunărea Călărași se va disputa fără spectatori și va fi preluat „în direct”, de la 18.45, de către posturile de televiziune care dețin drepturile de transmisie exclusivă a partidelor din Liga a II-a: Digisport, pe primul canal, Telekomsport și Look Sport/Plus. În altă ordine de idei, pe aceeași linie de întărire a loturilor de juniori din clubul găzarilor, președintele executiv Costel Lazăr a prezentat, recent, un junior în vârstă de 16 ani, adus de la CSM Oradea, care se numește Rafael Popovici-Ciatău!

Foto: Ionuț CĂRBUREANU, www.fcpetrolul.ro și Facebook Dunărea Călărași.