Vinere de coşmar pentru două divizionare prahovene din al treilea eşalon de fotbal

Redactia -

Etapa a XVIII-a a campionatului Seriei a III-a a Ligii a III-a de fotbal, desfăşurată vineri, 30 martie 2012, a fost una neagră pentru două dintre echipele prahovene din acest eşalon. Singura scăpată de coşmar, în afara Chimiei Brazi, candidata tot mai fără şanse la promovare stând, în urma retragerii din întrecerii, în tur, a formaţiei Rapid Clejani, fiind Conpet Ploieşti. În schimb, CSO Plopeni a capotat pe propria arenă, „Gheorghe Şilaev”, în faţa liderului la zi al seriei, ACS Urban Titu: 1-3 (0-1). Pentru gazde a marcat Radu Huza (foto; http://prahovabusiness/fotbalprahovean), care a egalat, în minutul 52, scorul deschis de Marinică Lică Ionică, în prima repriză (27). A venit, după reuşita fiului preşedintelui executiv al plopenarilor, Ştefan Huza, autogolul lui Lucian Pascu (71) şi, apoi, golul care a închis tabela, în minutul 74, al lui Andrei Ivaşcu. Cu acest succes din deplasare, trupa dâmboviţeană a rămas pe locul I, la 1 punct de urmăritoarea sa, CS Buftea, învingătoare – acasă – cu 3-0 (2-0), în faţa unei alte grupări prahovene, AFC Filipeştii de Pădure. Pentru ilfoveni au punctat Andrei Petrescu (10), Dan Marian Păun (35) şi Viorel Ionuţ Ştefan (55).

Pe arena de la Strejnic, băieţii lui Mugur Bolohan, de la Conpet, i-au „picat la examen” pe cei de la Sportul Studenţesc II Bucureşti, administrându-le un scor de set de tenis: 6-1 (5-0). Trişti după decesul violent al tatălui unui coechipier al lor, Nicolae Vasile, „studenţii” de la satelit au fost simple jaloane în prima jumătate a întâlnirii, încasând gol după gol, din partea Alexandru Ciocâlteu (15), Darius Badea (24), Andi Ştefan (28 şi 33) şi Alexandru Dobrin (41). Repriza secundă s-a terminat însă la egalitate, după bifarea hat-trickului de către acelaşi A. Ştefan, în minutul 52, venind autogolul lui D. Badea (85). Învingătoare a fost şi Prahova 2010 Tomşani, ba chiar în deplasare, 2-1 (2-0), la Viitorul Domneşti, dar echipa antrenată de Dan Dobai nu mai aparţine decât cu numele de judeţul Prahova, mutându-se, din retur, la Clinceni.

În urma disputării acestei runde, Chimia este pe poziţia a treia, cu 28 de puncte, la 7 de lider, şi la 6 de secondanta acestuia,  CS Buftea, Conpet – a patra, cu 24 de puncte, CSO Plopeni ocupă locul 10, cu 20 de puncte, iar AFC Filipeştii de Pădure e a XII-a – cu 17 puncte.