Vineri, 7 decembrie se deschide Cinema City Ploieşti

Redactia -

Odată cu începutul sărbatorilor de iarnă, ploieștenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze până la București pentru a se bucura de calitatea premium a cinematografelor din capitală. Cinema City, liderul pieței din România și cel mai mare operator de cinematografe din Europa Centrală și de Sud Est, anunță deschiderea primului multiplex din Ploiești, în centrul comercial Ploiești Shopping City, vineri, 7 decembrie 2012.

Cinematograful care se inaugurează la începutul lunii decembrie este cel mai mare multiplex deschis de Cinema City in afara capitalei, avand o capacitate totală de 2087 de locuri și 12 săli digitale, dintre care 7 săli dotate cu echipamente de proiecție 3D. La cea de-a 5-a aniversare în România, Cinema City deschide cel de-al 14-lea multiplex la Ploiești.

Multiplexul oferă tehnologie de ultimă generație într-un mediu premium, prin săli de cinema confortabile, dotate cu cele mai moderne echipamente, folosind renumitele proiectoare Kinoton și Christie și sunetul Dolby Digital Surround. Spectatorii beneficiază și de barul de incintă de unde se pot cumpăra gustări, diferite meniuri de popcorn, nachos, dulciuri și băuturi răcoritoare. În plus, înainte sau după film, spectatorii se pot delecta cu înghețată, sucuri naturale proaspăt stoarse, sandwich-uri și produse din cafea chiar în cafeneaua dezvoltată de Cinema City în parteneriat cu Strauss România.

La nivel național, Cinema City operează în prezent multiplexuri în București, Pitești, Iași, Timișoara, Arad, Cluj, Târgu Mureș, Bacău, Baia Mare, Brăila și Constanța.

 

Despre Cinema City

Cinema City International, companie listată la bursa din Varșovia, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel și din Europa Centrală și de Est. Compania își dezvoltă continuu rețeaua pe o piață de peste 100 de milioane de locuitori, distribuită în șapte țări: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și România.

Activitatea companiei începe încă din anul 1929, în Israel, Cinema City dezvoltându-se rapid și devenind lider de piață în aceste țări. A urmat apoi extinderea în afara Israelului, cu primul multiplex al companiei deschis în Ungaria, în 1997. În prezent, Cinema City deține în cele șapte țări, o rețea de 97 de cinematografe multiplex, cu un total de 930 săli și o capacitate de peste 182.000 de locuri și 10 săli IMAX. Cinema City este operatorul de cinema cu cea mai mare rată de creștere din Europa, cu peste 29 de multiplexuri (un total de 300 de săli) în fază de construcţie, în acest moment.

Pe lângă vânzările generate din bilete şi servicii, în multiplexuri, Cinema City obţine venituri şi din distribuţia de film (având şi licenţă exclusivă de distribuţie pentru producţiile Disney în Israel, Polonia, Ungaria şi România prin subsidiara sa Forum Film), din vânzări de DVD şi VHS, publicitate şi diverse proiecte imobiliare legate de complexurile cinematografice operate. Grupul Cinema City International are peste 4.000 de angajaţi în cele 7 ţări unde deţine reţele de cinematografe