Vinovat… fără vină, clubul Petrolul Ploiești a fost amendat de Comisia de Disciplină de la FRF cu o sumă mare de bani! Găzarii vor face apel pentru anularea „pedepsei”

Dragos Trestioreanu -

Vinovat… fără vină, clubul Petrolul Ploiești a fost amendat de Comisia de Disciplină de la FRF cu o sumă mare de bani! Găzarii vor face apel pentru anularea „pedepsei”

Vineri, 5 martie 2021, siteul www.liga2.prosport.ro a postat anunțul potrivit căruia clubul Petrolul Ploiești a fost amendat de către Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal cu suma de 30.000 de lei (300 de milioane lei vechi), în aceeași ședință fiind penalizat și liderul la zi al campionatului Ligii a II-a, FC U 1948 Craiova, care este… recidivist! Cu două amenzi care, cumulate, au făcut 70.000 de lei (700 de milioane de lei vechi), prima de 30.000 de lei, iar a doua, de 40.000 de lei, „Știința lui Mititelu” va plăti însă numai amenda cea mai mare, adică 40.000 de lei.

Iată mai jos, potrivit aceluiași www.liga2.prosport.ro, motivul legal în baza căruia care cluburile ale căror echipe ocupă, înaintea etapei a XVIII-a, locurile 3 și, respectiv, 1 din ierarhia L2, au fost „pedepsite”:

„În temeiul Secțiunii VII din Protocolul de Reluare Competiții în sezonul 2020-2021 – Secțiunea Abateri al. 15, FC Petrolul Ploiești se sancționează cu penalitate sportivă de 30.000 lei;

În temeiul Secțiunii VII din Protocolul de Reluare Competiții în sezonul 2020-2021 – Secțiunea Abateri al. 15, U Craiova 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 30.000 lei;

În temeiul Secțiunii VII din Protocolul de Reluare Competiții în sezonul 2020-2021 – Secțiunea Abateri al. ultim, U Craiova 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 40.000 lei;

În temeiul art. 45 al. 1 din RD, U Craiova 1948 SA va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 40.000 lei”.

Potrivit siteului mai sus-menționat, la capitolul „Sancțiuni pentru încălcarea Protocolului privind reluarea competițiilor de fotbal”, încălcarea acestuia se sancționează cu penalitate sportivă, după cum urmează:

– aliniatul 15, care presupune o sancțiune de 30.000 de lei
Permiterea accesului în zona vestiarelor a unor persoane care nu se află pe lista stabilită de clubul organizator sau care nu dețin documente de acces (ID-uri/legitimații eliberate de clubul organizator);

– ultimul aliniat, care presupune o sancțiune de 40.000 de lei
Inducerea în eroare a reprezentanților forului organizator cu privire la funcțiile sau atribuțiile persoanelor cărora li se permite accesul în zonele 1 sau 2 din cadrul arenei sportive, astfel cum sunt acestea definite în Protocol.

Numai că, conform unei surse apropiate clubului găzarilor, conducerea acestuia consideră că este vorba acum despre un caz de… vinovat fără vină! Se spune astfel că amenda ar fi fost dictată pentru că, la meciul din toamna trecută, dintre Petrolul Ploiești și FC U 1948 Craiova, câștigat cu scorul de 1-0 de formația oaspete, pe arena Ilie Oană, a fost prezent la vestiare, în așa-numita zonă 1, un fost șef de galerie. Acesta, cunoscut drept Gabi Blondu’ (foto jos, cu spatele, primul din dreapta), nu fusese trecut în lista oficială oferită organizatorilor de către clubul oltean, mai exact celui ploieștean, și ar fi indus în eroare observatorul de joc în privința asupra funcției ex-conducătorului de galerie! Interesant este că aceeași persoană a procedat la fel, adică s-a deplasat la vestiare, în pauza jocului, și la partida din această săptămână, de la Chiajna, contra Concordiei. Motiv pentru care FC U 1948 a și fost amendată, din nou! Cum gazdele confruntării din 2020, de la Ploiești, au fost de bună credință, luând de bună lista oferită de clubul craiovean, la fel cum s-o fi întâmplat și la Chiajna, de altfel, măsura amendării Petrolului nu-și are rostul absolut deloc. De altfel, oficialii de la Petrolul Ploiești vor face apel la instanța de judecată imediat superioară de la FRF, pentru ca amenda de 30.000 de lei să fie anulată. Asta deoarece o reducere a amenzii ar însemna recunoașterea că ar fi existat temei în privința verdictului CD și s-ar dovedi… clemență din partea Comisiei de Apel! Cert, 30.000 de lei este o sumă destul de mare chiar și pentru un club despre care se zice că ar avea cel mai mare buget din întregul eșalonul secund. Și-ar fi păcat să o plătească, atâta vreme cât nu există nicio vină!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.prosport.ro