Violator din Ploieşti prins de poliţişti

Redactia -

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Ploieşti, au identificat suspectul în cazul infracţiunilor de viol şi tâlhărie comise la data de 22.05.2011 în Ploieşti asupra unei tinere din muncipiu. El este un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Ploieşti. Astfel, în ziua de  22.05.2011, în jurul orei 4, Secţia 2 Poliţie Ploieşti a fost sesizată prin sistemul „112” cu privire la faptul că o tânără a fost violată de un bărbat necunoscut, în timp ce se afla în parcarea unui bloc din zona de Nord a municipiului Ploieşti. Tânăra revenea la domiciliu, când de ea s-a apropiat suspectul, care purta doar un tricou, fără alte obiecte de vestimentaţie. Acesta a lovit-o de mai multe ori la nivelul capului, trântind-o la pământ, după care a violat-o.

La plecare, suspectul i-a sustras din geanta personală portofelul şi un telefon mobil.

De la comiterea faptei, până la identificarea suspectului, poliţiştii au administrat probe şi mijloace de probă, întocmind un cerc de bănuiţi în care a fost inclus şi suspectul reţinut ieri.

Activitatea de cercetare a fost îngreunată de faptul că de fiecare dată suspectul principal solicita reverificarea unor aspecte care i se păreau favorabile, şi conducea anchetatorii pe piste false.

Cu toate acestea, ieri, judiciariştii ploieşteni au reuşit să administreze un probatoriu suficient de solid încât suspectul să fie reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi tâlhărie.