Viorica Dăncilă, vizită în Prahova pentru finalizarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor” (video – declaraţia completă a premierului, la Ploieşti)

Daniel Dimache -

Viorica Dăncilă, vizită în Prahova pentru finalizarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor” (video – declaraţia completă a premierului, la Ploieşti)

Sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Prahova devine în totalitate funcţional, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.

În prezenţa premierului României, Viorica Dăncilă, astăzi, 15 mai, a avut loc semnarea „Contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a activităţii de operare a Staţiei de Sortare a deşeurilor Boldeşti – Scăieni şi a Staţiei de Tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile Ploieşti, între Consiliul Județean Prahova și S.C. S.W.O. S.R.L. (Solid Waste Operation)”.

Fie că este vorba despre locuitori din mediul urban/rural sau despre agenți economici care își desfășoară activitatea în județul Prahova, după finalizarea acestei etape de semnare a contractului, adică în maximum 60 zile, operatorul va proceda la operarea celor două obiective realizate în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Prahova, investiții realizate cu #fondurieuropene. Sistemul va asigura atingerea obiectivelor și țintelor legislative, în conformitate cu cele prevăzute în Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.

Valoarea Staţiei de Sortare a deşeurilor reciclabile Boldeşti-Scăeni, cu o capacitate de 50.000 tone/an, finanțate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu 2007-2013 este de 16.290.970,04 lei (fără TVA) în timp ce valoarea Stației de Tratare mecano-biologică Ploiești, cu o capacitate totală de 150.000 tone/an din care 147.000 tone/an deșeuri reziduale și 3.000 tone/an deșeuri biodegradabile, obiectiv finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 51.707.063,19 lei (fără TVA).

Concret, finalizarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Prahova” face posibilă atingerea următoarelor performanțe:

Reducerea cantității de deșeuri municipale reziduale depozitate la rampe;
Reducerea cantității de deșeuri biodegradabile depozitate prin implementarea unui sistem de colectare separată și tratare a deșeurilor biodegradabile din grădini, parcuri și piețe și obțínerea compostului de bună calitate;
Colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, asigurându-se astfel atingerea țintelor în ceea ce privește reciclarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje;
Pregătirea deșeurilor în vederea trecerii la o nouă etapă de valorificare a acestora respectiv „obținerea energiei din deșeuri”.

Astăzi, premierul României s-a aflat în judeţul Prahova, unde a vizitat mai multe localităţi şi obiective economico-sociale. Iată declaraţia de presă a primului ministru Viorica Dăncilă, susţinută, la Ploieşti, cu ocazia vizitei:

Uita-te la acest video pe YouTube.