Virgil Stănescu – o altă vedetă a baschetului autohton adusă la CSU Asesoft

Redactia -

Aşa cum se spera, CSU Asesoft Ploieşti, campioana en-titre a baschetului masculin autohton, a reuşit să-şi asigure serviciile, pentru viitorul sezon, şi ale unuia dintre cei mai buni jucători din Liga Naţională, bucureşteanul Virgil Stănescu (foto; www.mediafax.ro). Soţ al Anei Maria, fostă angajată a Federaţiei Române de Baschet, şi tată al doi copii, Remi şi Raisa, Stănescu, acum în vârstă de 35 de ani, şi-ar putea încheia prodigioasă carieră internă şi internaţională la Ploieşti. Parcă, neuitând că – la nunta lor din capitala ţării – Ana Maria a fost „furată”, în 2009, de către colegul de la echipa naţională, Bogdan Popescu, şi adusă la un local din oraşul actualei campioane, în fapt fief-ul  din timpul liber al „alb-albaştrilor”, cel căruia i se mai spune şi „ViSta” a fost de acord să-şi treacă în CV, sperăm că la loc de cinste, şi pe CSU Asesoft!

Dacă, iniţial, şi-a dorit să renunţe la activitatea competiţională, pentru a încerca revigorarea baschetului la fosta divizionară A, Steaua Bucureşti, Virgil Stănescu a cedat insistenţelor prietenilor săi de la Ploieşti şi a acceptat o posibilă ultimă provocare, pe parchet. De luni, 6 august 2012, ora 19.00, la sala de sport de la Brazi – nu înainte să fie prezentat, în mod oficial, împreună cu toţi ceilalţi componenţi ai noii sale formaţii, în faţa reprezentanţilor mass-media, Stănescu se va pune sub comanda lui Vladimir Arnautovic, la primul antrenament de după lunga vacanţă de vară. Până atunci însă, el se va relaxa la o competiţie, în capitala ţării, „Sport Arena Challenger”, la care va face echipă cu Hristu Şapera, tânărul antrenor al prim-divizionarei CSM Bucureşti, şi Cătălin Vlaicu. Pe www.csuasesoft.ro, se mai scrie că acest trio va întâlni un altul – format din Angel Santana, plecat, temporar, de la campioni, Silviu Lupuşavei şi… Bogdan Popescu. În week-end, se spune că Virgil Stănescu va îmbrăca astfel, pentru întâia oară, echipamentul echipei CSU Asesoft, cel cu numărul 22, la „Sport Arena Challenger”, alegerea lui fiind legată de cifre din zilele de naştere ale lui Remi şi Raisei! După ce a semnat un contract întins pe un an, el a dat următoarea declaraţie pentru siteul noului său club: „Sunt fericit pentru că am venit la o echipă care, de ani buni, domină întrecerile interne. La Ploiești, se dorește performanță, iar acest aspect a cântărit foarte mult în decizia luată de mine. Am semnat pe un singur sezon, întrucât este prematur să vorbesc despre ceea ce voi face peste un an. Îmi doresc enorm să câștig un titlu în România, la final de carieră, și – venind aici – am șanse și mai mari”. Asta cam aşa şi este!

Până în prezent, poate al doilea cel mai bun pivot român al tuturor timpurilor, după celebrul Ghiţă Mureşan, Virgil Stănescu a mai evoluat, în ţară, la Soced, Dinamo, Steaua, toate din Bucureşti, şi BC Mureş Târgu Mureş (împreună cu recent revenitul la CSU Asesoft, Adrian Tudor), iar în străinătate – la Frankfurt Skyliners, în Germania, Telindus Oostende, în Belgia, Turk Telekom Ankara, în Turcia, Banca Tercas Teramo, în Italia, Spartak St.Petersburg, Spartak Vladivostok, Unics Kazan şi Krasnye Samara, toate patru din Rusia, împotriva ultimeia urmând să combată, la toamnă, în grupele Eurochallenge Cup. Stănescu a fost însă component şi al unei echipe din Statele Unite ale Americii, South Alabama, la începutul carierei sale. Dincolo de arene, Virgil este şi un bun om de afaceri, el investind într-un restaurant cu stil şi bun gust, din zona veche a Bucureştiului, al cărui nume a fost inspirat de iniţialele prenumelor lui, al soţiei şi al celor doi copii: VARR!

Încântat peste măsură de transferul lui „ViSta”, preşedintele executiv al CSU Asesoft Ploieşti, Ionuţ Georgescu, proaspăt logodnic al multiplei campioane interne şi internaţionale de gimnastică, Cătălina Ponor, medaliată cu bronz, la echipe, la Jocurile Olimpice de la Londra, a declarat, pentru siteul clubului, că „putem spune, fără teama de a greși, că am detonat bomba pe piața transferurilor. Stănescu este un jucător care nu mai are nevoie de nicio prezentare, cariera sa fiind una fabuloasă. Însă, cel care și-a dorit, în principal, să ajungă la Ploiești a fost OMUL VIRGIL STĂNESCU! Avem cei mai buni patru jucători români din Liga Naţională, care au împărțit vestiarul și la echipa națională. Achizițiile de marcă nu se vor opri însă aici. Pregătim și alte surprize pentru suporterii noștri pătimași”! Să dea Dumnezeu, fiindcă este mare nevoie de un lot puternic, ca şi de o prestaţie deosebită a tutoror componenţilor acestuia, la revenirea în cupele europene a Asesoftului!