O va mai ajuta vremea pe FC Petrolul să mai facă un cantonament în Turcia? Viscol mare și ninsori abundente – fenomen climatic rar în Antalya!

Dragos Trestioreanu -

O va mai ajuta vremea pe FC Petrolul să mai facă un cantonament în Turcia? Viscol mare și ninsori abundente – fenomen climatic rar în Antalya!

Vineri, 28 ianuarie 2022, într-o localitate și pe un teren care urmează a fi alese și făcute public curând, FC Petrolul Ploiești va bifa al doilea meci amical, de pregătire, din acest an, contra Unirii Slobozia. Primul a fost cel de la Câmpina, de pe teren sintetic, 1-1 cu o altă colegă de întrecere, Astra Giurgiu, de sâmbătă, 22 ianuarie. Într-un joc-test de 2 x 50 de minute, în care penultima clasată din ierarhia Ligii a II-a, la finele anului trecut, a deschis scorul până la pauză, prin Dragu (48), cel care a șutat fericit la colțul scurt, de la 7 metri, puțin lateral stânga, după o deviere precisă, cu capul, a lui Gavârliță, ploieștenii au egalat în minutul 75. Reușita i-a aparținut „omului meciului”, Seto, deși a evoluat numai în ultimele 50 de minute. Japonezul a urmărit, inteligent, un balon șutat de Dragoș Gheorghe, care a fost deviat de către un fost coechipier al acestuia la 15 metri de buturile lui Petrișor (ex-Aerostar Bacău și Dinamo București). Takayuki l-a executat calm pe portarul giurgiuvenilor, de la 8-9 metri, central, printr-o reluare „din prima”, pentru 1-1. Partida a fost dominată de „lupi”, chiar dacă antrenorul principal al acestora, Nicolae Constantin, a folosit două formule aproape distincte, fiecare dintre acestea bifând câte 50 de minute, iar în cea din mitanul secund a fost folosit și al 12-lea jucător, juniorii Ilie și Boțogan schimbându-se unul pe altul. S-a ratat mult la buturile apărate pe rând de către Mihai Cotolan, Voicu (ex-Concordia Chiajna și Agricola Borcea) și – respectiv – mai sus-amintitul Petrișor. A fost și o bară în contul Petrolului, iar în absența încă insuficient pregătitului fizic Diarra, germanul Jarovic a trebuit să evolueze 100 de minute, cu „apăsarea” de rigoare!

La două zile după testul cu ialomițenii, duminică, 30 ianuarie, este programat zborul spre Istanbul și, de acolo, spre zona Antalya, la Lara urmând a avea loc un cantonament de pregătire și jocuri întins până pe 11 februarie. S-au stabilit și trei amicaluri, cu echipe din fostul spațiu sovietic, Rusia și Ucraina, precum – potrivit www.fcpetrolul.ro – SKA Rostov, liderul FNL 2 – Grupa 1 (Liga a III-a), pe 5 februarie, și Spartak Moscova 2, ocupanta poziției a XIII-a din ierarhia FNL1 (Liga a II-a), pe 10 februarie, respectiv Metalist Harkov (locul 10 din Liga 1), pe 8 februarie. Se intenționează a se mai juca un meci-test într-o dată liberă și cu un adversar care va fi stabilit la fața locului. Problema care se pune însă în acest moment este că, după cum se cunoaște deja, Turcia a fost lovită de viscole puternice, furtuni de zăpadă și ninsori abundente, care au condus chiar și la închiderea aeroportului din Istanbul timp de câteva zile, situația nereglementându-se nici până în prezent. Mai mult, aleasă tocmai pentru clima mai blândă din lunile de iarnă, zona Antalyiei are parte acum de condiții meteo rar întâlnite. Acolo unde numai ploile mai dădeau bătăi de cap, este viscol și ninsoare. Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla până duminică, atunci când se va decide plecarea spre Turcia sau, dimpotrivă, rămânerea în țară, dacă nu se va schimba cu nimic vremea neașteptată (și) de la Lara.

Foto: FCP TV și www. turcia-direct booking.ro