Visele Petrolului de a ierna cu avans mai mare față de Alexandria se mută în „9 Mai”. Va fi… „Black Friday” pentru Căpățînă & Co.?

Dragos Trestioreanu -

Deoarece, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, de la ora 14.00, în ultima etapă a turului campionatului Seriei a III-a a Ligii a III-a, FC Petrolul Ploiești, liderul la zi al ierarhiei, este marea favorită a meciului de la SC Popești-Leordeni, așteptându-se mai mult ca sigur să-l și câștige, speranțele „lupilor” se vor îndrepta, cu exact 24 de ore mai devreme, către partida din cartierul ploieștean 9 Mai. Acolo, pe arena de fotbal Columbia, Astra 2 – mai proaspăta egală a „galben-albaștrilor” în derbiul local de săpătmâna trecută – o va întâlni, de la două după-amiază, pe singura contracandidată serioasă la promovare a formației găzarilor, AFCM Alexandria.

În situația în care, mai mult ca sigur, ploieștenii vor izbândi în Ilfov, iar concitadinii nu vor pierde, atunci Petrolul se va distanța de telormăneni la 5 puncte, în cazul eșecului lui Cosmin Căpățînă & Co., sau la 4, dacă se va termina X în „9 Mai”. Nu va fi deloc exclus ca tabăra liderului să profite că meciul Petrolului se va disputa sâmbătă și să fie astfel prezentă pe „Columbia”, visând frumos acolo. Evident, la o dăruire totală a „satelitului” Astrei Giurgiu, așa cum s-a întâmplat sâmbăta trecută, pe „Ilie Oană”! Asta chiar dacă patronul „dracilor negri”  a mutat echipa mare, din Ploiești la Giurgiu, pentru meciurile oficiale! Dar și sediul clubului tot acolo, de altfel! Mai precis, într-un județ vecin cu… Teleormanul! Însă, petroliștii cred în onestitatea trioului tehnic al gazdelor, purtător cândva al echipamentului galben-albastru, Marius Măldărășanu-Laurențiu Costache-Florentin Rădulescu, al jucătorilor gazdelor!

Staff-ul tehnic al Astrei 2 va beneficia de aproape întreg lotul aliniat pe arena Ilie Oană, cu excepția lui Remus Chipirliu (foto sus, la rtitlu, în echipament roșu, duelându-se cu petrolistul Paul Antoche), care va fi oprit la echipa-mamă și va fi înlocuit în lotul de 18 de un „puști” din efectivul obișnuit al „satelitului”. Ca și la derbiul local, Chipirliu va fi susbstituit de Dragoș Gheorghe, cel care l-a înlocuit atunci imediat la reluare. În schimb, nu va lipsi Robert Vîlceanu (foto jos, în trening negru-roșu, cu numărul 27). Deci, sunt premise ca Astra 2 să poată fi la fel de combativă și în partida contra Alexandriei, neexistând scuze dacă nu se va întâmpla astfel, mai ales că evoluează pe… iarba verde de acasă, iar toti ochii vor fi ațintiți asupra „Columbiei”!

Brigada de arbitri delegată de CCA este alăcuită integral din gălățeni, centralul – Bogdan Ionuț Anghelinei – conducând și partida dintre Concordia Chiajna 2 și FC Petrolul, la care, nota bene, observator de joc a fost Roxana Cernea, iar de arbitraj – Mihai Ghiberdel! La Ploiești, Anghelinei va fi asistat la cele două linii de Daniel Vlase și Alexandru Florian Vișan. Observator de joc este o… doamnă sau domnișoară din București, nimeni alta decât Roxana Cernea, iar cel de arbitraj vine de la Pitești și se numește… Mihai Ghiberdel.

Tot în această ultimă rundă, dacă pe „Columbia” va oficia Anghelinei, la Domnești, meciul dintre Viitorul și Concordia Chiajna 2 va fi condus de… Anghelina Cristian, din Câmpulung Muscel, asistentul de la tușa unu al său fiind ploieșteanul – pe perioada studiilor universitare – Sebastian Păduraru, originar din Gura Humorului și văr al asistentului sucevean purtător de ecuson FIFA, Sebastian Gheorghe, fiul lui Constantin Gheorghe, cunoscut și drept Costică Suceavă. Și Petrolul, la Popești-Leordeni, va avea ca observator de joc tot o doamnă sau domnișoară din capitala țării, Camelia Nicolae, fostă secretară a ex-președintelui FRF, Mircea Sandu, dar componența brigăzii de arbitri și a observatorului de profil urmează a fi făcută public abia vineri, potrivit obiceiului CCA.

Foto: www.sportpictutres.eu