Visul unei calificări fabuloase în optimile EuroCup nu a mai prins contur pentru CSU Asesoft

Redactia -

Visul unei calificări fabuloase în optimile EuroCup nu a mai prins contur pentru CSU Asesoft

Înainte de meciul de la Krasnodar, cu Lokomotiv Kuban, programat în etapa a IX-a a grupei N din Top 32, EuroCup, CSU Asesoft Ploiești mai avea șanse matematice la o calificare fabuloasă în optimile celei de-a doua comopetiții intercluburi de pe continent. Dar, e drept, așa ceva a părut mai degrabă că visau suporterii cei mai optimiști, ci nu neapărat și conducătorii taberei campionilor României, care s-au despărțit marți, 3 februarie 2014 – pe modelul „ante-Valencia”, cu Daniel Dee Brown -, de un alt om de bază din primul 5, internațaionalul finlandez de origine americană Gerald Raymond Lee jr., care a devenit echipier al spaniolilor de la UCAM Murcia CB și a fost prezentat oficial de către președintele acesteia, Jose Luis Mendoza și alți doi oficiali ai clubului iberic (foto jos; www.ucammurcia.com). În marea sală din Rusia, Asesoftul a început totuși cu mult curaj și, după primul sfert, conducea la două lungimi: 20-18. Surpriza era să fie însă și mai mare, ploieștenii conducând mai spre finalul actualul al doilea cu 35-31, când Jarvis Hayes (foto sus, în duel cu Malcolm Delaney, priviți de Alhaji Mohammed; www.totalbaschet.ro) a avut o aruncare dintr-o poziție favorabilă, din afara semicercului, însă nu a reușit coșul ce ar fi putut să-i ajute pe oaspeți să meargă la cabine, pentru pauza mare,.tot cu avantaj pe tabela de marcaj. Scăpând cu bine, jucătorii lui Serghei Bazarevici, cu Krunoslav Simon în mare formă, au întors rezultatul și au terminat primele 20 de minute de joc cu un ecart minim: 41-40. Cel mai om al echipe CSU Asesoft, jucător care a încercat să țină pasul cu Simon, a fost Jermaine Jonte Flowers, superior la eficiența „de afară” mai specializatului său coechipier, shooterul Marius Runkauskas.

În partea a doua a întâlnirii, baschetbaliștii lui Vladimir Arnautovic au mai ținut cât de cât pasul cu mai valoroșii și titrații lor adversari, intrând în decisiv cu un pasiv de numai cinci puncte, 61-66. Însă, a fost, și așa, prea mult pentru vreo minune, trupa rușilor făcându-și finalul mai ușor, obligându-i pe cei de la Asesoft doar să spere să mai reducă din deficit, la sunetul sirenei tabela arătând 92-79, ulterior unui parțial de 26-18, pentru Lokomotiv Kuban Krasnodar. Formație in rândul căreia s-au mai remarcat, îndeosebi, Nikita Kurbanov, Derrick Brown și Richard Hendrix. De la ploieșteni, cu o prestație deosebită, excelentul Flowers a fost secondat de către Jarvis Hayes și Dragan Labovic, ineficiența de sub panoul advers al lui Christopher Cooper devenind deja cronică, regretându-se cu atât mai mult plecarea lui Lee jr. în Liga Endesa. În această partidă, nou-venitul sârb Stefan Pot a primit mai multe minute de la Dado Arnautovic decât la debutul cu Valencia Basket, de la sala Olimpia, însă nu a reușit să puncteze nici acum, pentru prima oară, în EuroCup. Dar a dovedit că este un jucător pe care echipa lui se poate baza din plin, în cel mai scurt timp.

Gerald_Raymond_Lee_jr._cu_presedinte_UCAM_Murcia_Jose_Luis_Mendoza_ucammurcia.comMiercuri, 11 februarie, CSU Asesoft își va încheia, la Ploiești, onorabilul periplu din ediția 2014-2015 din EuroCup, odată cu duelul contra francezilor de la SLUC Nancy, cei care au pierdut dramatic, în aceeași zi, pe propriul teren, în fața Valenciei Basket: 73-75 (19-19; 19-22; 19-19; 16-15). Astfel, s-a decis și numele celei de-a doua calificate în optimi – trupa antrenată de interimarul spaniol Carles Duran Ortega. Valencia va prinde, și la final, poziția secundă din ierarhia grupei N, urmând ca restul locurilor să fie ocupate de Nancy, respectiv Asesoft. Chiar dacă, teoretic, ploieștenii ar putea să sară peste viitoriii lor oponenți, diferența de scor înregistrată în Franța, 84-67 pentru „cocoși”, transformă misiunea viitoarelor gazde din România în una cvasi-imposibilă! Înainte de ultima rundă, Lokomotiv Kuban are maximum de puncte, 10, Valencia – 8, iar SLUC Nancy și CSU Asesoft, câte 6. Rușii se vor deplasa, săptămâna viitoare, în Castilia, pentru a oferi replica „liliecilor”, însă într-un meci fără vreo miză.

Pentru gruparea lui Sergehi Bazarevici, au punctat următorii jucători: Krunoslav Simon (26; 4×3), Nikita Kurbanov (20; 2×3), Derrick Brown (16), Richard Hendrix (9), Mantas Kalnietis (6), Malcolm Delaney (5; 1×3), Andrei Zubkov (5; 1×3), Anthony Randolph (3; 1×3) și Evgheni Voronov (2), băieții lui Vladimir Arnautovic replicând prin Jermaine Jonte Flowers (24; 5×3), Jarvis Hayes (18; 2×3), Dragan Labovic (12), Marius Runkauskas (9; 1×3), Alhaji Mohammed (6), Michalis Pelekanos (4), Christopher Cooper (3) și Cătălin Burlacu (3; 1×3). Au mai evoluat, fără să puncteze, Maxim Koliușkin, Maxim Grigoriev și Alexei Zhukanenko, respectiv Stefan Pot și Szijarto Levente, în vreme ce, trecut în raportul de joc, Vlad Dogaru a stat pe bancă în… treningul de prezentare. Gazdele au apelat la toți cei 12 baschetbaliști avuți la dispoziție, iar oaspeții – doar la 10, dintre cei 11 înscriși în „foaie”. Partida a fost arbitrată de Sinișa Herceg (Croația), Radomir Vojinovic (Muntenegru) și Gentian Cici (Albania).