Vitezomani prinşi la Gura Vitioarei cu 107 km/h, respectiv 131 km/h

Redactia -

Vitezomani prinşi la Gura Vitioarei cu 107 km/h, respectiv 131 km/h

La numai 19 ani, un tânăr a fost depistat conducând prin Băicoi, deși avea acest drept suspendat pentru consum de alcool la volan

Duminică dimineața, în jurul orei 04.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Băicoi au depistat un tânăr de 19 ani, din localitate, conducând un autovehicul, deși avea acest drept suspendat. 

În fapt, la începutul acestei luni, acesta fusese depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice, fiind sancționat contravențional și reținându-i-se permisul pentru o perioadă de 3 luni.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul având acest drept suspendat.

 Conducea fără permis și sub influența alcoolului. Alcooltestul a indicat 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Vineri, 10 martie a.c., un echipaj de poliție din cadrul Secției Rurale nr. 7 Cocorăștii Colț au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ 101G, în comuna Tinosu.

Verificând documentele, polițiștii au constatat că șoferul, un bărbat de 33 de ani, din comuna Tinosu, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, fiind testat cu aparatura specială, s-a stabilit că acesta avea o concentrație de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.Totodată, au informat unitatea de parchet competentă, procurorul dispunând cercetarea bărbatului depistat în stare de libertate.

 

 

Depistați conducând cu 107 km/h, respectiv 131 km/h

          În acest week-end, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat o serie de acțiuni având ca scop, în principal, depistarea abaterilor savârșite de bicicliști și identificarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză și a celor care circulă sub influența băuturilor alcoolice.

     Au fost aplicate 547 sancțiuni contravenționale (274 pentru depășirea vitezei legale), în valoare totală de 164.540 lei.Ca măsuri complementare, au fost reținute nouă permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare auto.

     Exemple:

  • Polițiștii rutieri au depistat sâmbătă, 11 martie a.c., doi conducători auto care rulau pe DN 1A, în comuna Gura Vitioarei, cu peste 50 km/h peste limita admisă.

          Cei doi, depistați conducând cu 107 km/h, respective 131 km/h, au fost sancționați contravențional și le-au fost reținute permisele în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice;

  • Vineri, 10 martie a.c., un echipaj de poliție din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, în timp ce acționau în localitatea Fântânele, au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 102k.

          Polițiștii rutieri au constatat că la volan se afla un localnic, în vârstă de 53 de ani, în dreptul căruia aparatul etilotest a confirmat că acesta consumase alcool, indicând a îmbibație de 0,76 mg/l.

          Șoferul a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Depistat pe DJ 100D, în localitate, cu o viteza 103 km/h

 

Polițiști ai Biroului Rutier Câmpina au organizat o serie de acțiuni pe raza municipiului și a localităților rurale arondate, sprijiniți de efective de ordine publică suplimentare.

Acțiunile au vizat combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și controlul stării tehnice a autovehiculelor.

În urma acestor acțiuni, a fost constatată o infracțiune rutieră și au fost aplicate 41 de sancțiuni (în valoare de 14.010 lei).

     Ca măsuri complementare, au fost reținute nouă permise și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

 

     Exemple:

  • Duminică, 12 martie a.c., polițiștii au depistat pe DJ 100D, în localitatea Bănești, un conducător auto înregistrat de aparatul radar cu 103 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.