Vivi Răchită, ignorat de viitorul acţionar al găzarilor, Florian Walter

Redactia -

Vivi Răchită, ignorat de viitorul acţionar al găzarilor, Florian Walter

Invitat de Gabi Safta la Radio GSP, fostul manager general al SC FC Petrolul, Vivi Răchită (foto, în dreapta, alături de cel împreună cu care a pornit la drum, actualul director general executiv Alexandru Crângu, de care s-a îndepărtat însă în ultimele sale zile la SC FC Petrolul; www.liga2.ro), a făcut câteva declaraţii cu privire la plecarea sa din clubul găzarilor. Fără a da însă prea multe detalii edificatoare, Răchită a recunoscut că viitorul acţionar, Florian Walter, l-a ignorat de curând, omul de afaceri nerăspunzându-i la telefon, atunci când l-a apelat. El s-a arătat mirat de acest fapt, spunând: „A fost o situaţie în care dânsul a venit la Ploieşti, l-am sunat, nu mi-a răspuns şi acela a fost ultimul telefon pe care i l-am dat. Deşi pe 30 mai a fost la ziua mea, după două săptămâni, nu mi-a mai răspuns la telefon. Nu ştiu ce i s-a spus, unde s-a rupt totul”. Reamintim că Vivi Răchită a fost cel care a antamat primele discuţii cu Walter, pentru a-l aduce la SC FC Petrolul.

Invitatul lui Safta nu s-a ferit să lege părăsirea „lupilor” şi de contextul politic de după alegerile locale: „Eram decis să plec. Era normal să plec şi din club, pentru că eram asimilat ca fiind consilierul primarului (n.r. – Andrei Volosevici). Sunt un om de echipă şi nu-mi place să trec dintr-o barcă în alta. Prefer să fiu demn”. Acum, mai rămâne să aflăm care a fost realitatea în cazul acestei despărţiri, fiind sigur că, odată şi odată, tot se va afla şi dacă nu cumva Răchită a fost dat afară, ci nu a demisionat, aşa cum s-a mai auzit. O explicaţie voalată a unei eventuale îndepărtări a lui de la SC FC Petrolul a şi dat-o Răchită, el zicându-i realizatorului de la Radio GSP că „poate mi s-a tras şi de la o intervenţie la tine în emisiune, după meciul de la Sibiu, când eram bucuros pentru punctul obţinut şi am spus că Mulţescu a venit cu mai mult noroc şi cu Hamutovski în poartă. A fost interpretat atunci ca un atac la domnul Mulţescu. Am fost dezgustat. Dar au fost mai multe lucruri, pe care le prefer să rămână în bucătăria noastră. Au considerat că eu sunt mai iubit de către unii suporteri şi jucători, aşa că am preferat să mă dau la o parte şi să-mi urmez viaţa”. Chiar acesta să fi fost motivul real sau se încearcă acum escamotarea adevărului?

Ex-managerul general al SC FC Petrolul a recunoscut că îl încearcă totuşi o uindă de regret, în aceste zile: „Bine nu îmi este, pentru că plec de acasă. Practic, pentru mine, Petrolul este acasă. Sunt puţin trist, dar, aşa cum am spus, niciodată nu voi fi un om care să-i ceară cuiva milă. Puteam să rămân la club, să stau pe un salariu bun, dar am preferat să plec”. Ar fi foarte interesant dacă oficialii rămaşi la club ar explica dacă exista şi eventualitatea ca Vivi Răchită să poată continua la Petrolul, „pe bani buni”, cum s-a exprimat el însuşi, şi de ce  nu s-a acceptat aşa ceva. Asta, evident, dacă nu cumva chiar el a cerut să plece, deşi este mai greu de crezut, potrivit tuturor afirmaţiilor sale anterioare, unele nu prea îndepărtate, cum că nu e laş să părăsească echipa.

Cât priveşte viitorul Petrolului, dar şi al său, tot Răchită a spus: „Nu cred că domnul Walter pleacă, pentru că la, Ploieşti, a fost impresionat de atmosferă, de stadion, de proiect. Din ce ştiu, jucătorii sunt deja transferaţi, s-au investit nişte bani, aşa că pare imposibil s-o facă. Eu voi rămâne în fotbal, fie undeva în străinătate, fie – dacă există un proiect viabil şi mi se dă mână liberă să construiesc – şi în ţară”. Pentru un oficial al clubului, care s-a despărţit de curând de acesta, Vivi Răchită pozează în necunoscător al situaţiei lotului actual, ceea ce este de mirare, iar ca planuri pentru viitorul lui imediat confirmă posibilitatea de a antrena în spaţiul arab, cum s-a mai zvonit. Atrage atenţia – a scăpat „porumbelul”? – afirmaţia conform căreia, dacă va găsi în România un club la care să i se dea mână liberă în tot ceea ce întreprinde. Involuntar, poate că a oferit explicaţia îndepărtării lui de la Petrolul: a vrut să conducă tot şi a eşuat, din cauza nemăsuratului său orgoliu şi a felului de a conduce dictatorial. Fapt despre şi-au dat seama destui conducători de club din ţara noastră, din păcate!