Vivi Răchită l-a acuzat pe arbitrul Augustus Constantin de răzbunare pentru tatăl său

Redactia -

Venit la conferinţa de presă de la finalul meciul de sâmbătă, 17 martie 2012, dintre SC FC Petrolul şi Universitatea Cluj, după Claudiu Niculescu, noul antrenor-jucător al ardelenilor, care s-a arătat mirat de acuzaţiile aduse de către ploieşteni arbitrului Augustus Constantin, managerul general Vivi Răchită şi-a început în forţă speech-ul. Astfel, el a declarat: „A fost un meci blat, după cum au anticipat << specialişti>>i. Acest rezultat le-a dat însă peste nas celor care vedeau blat la pariuri”. Apoi, a mutat tirul asupra centralului, argumentând: „Am plătit zilele trecute o mie de euro pentru un curs al Comisiei Centrale de Arbitri, în care ni s-a explicat că nu se acordă penalti la un henţ în careu, decât dacă există intenţie. Augustus Constantin ne-a arbitrat aşa pentru că, atunci când a ieşit din arest, tatăl lui mi-a fost propus la Petrolul şi eu l-am refuzat”. De ce l-a respins pe fostul prahovean şi ex-portar al Petrolului,  Gheorghe Constantin, zis Costică Vâlcea, s-a justificat tot Răchită, la postul de radio Sport Total FM, în emisiunea „Liga lui Mitran”: “Astăzi (n.r. – sâmbătă), când am aflat cine ne arbitrează am avut o strângere de inimă, pentru că, în urmă cu câtva timp, am primit un telefon de la tatăl lui Augustus, proaspăt ieşit de la închisoare, prin care ni se propunea o colaborare într-o funcţie de conducere, la club. Noi suntem un club care nu avem asemenea oameni, iar acest lucru ne face să fim ţinta unor răzbunări din partea celor care împart dreptatea cum vor ei. Suntem o echipă curată. Suntem in asociere cu Primăria Ploieşti şi nu ne permitem să fim suspectaţi. Şi cu Universitatea Cluj am demonstrat că toate vorbele de la meciul cu Steaua au fost răutăţi. Am zis să nu răspund la întrebări indiscrete, nişte mizerii, clubul nostru neintrând in niciun fel de combinaţii”.

Mai mult, la acelaşi post de radio, managerul general a mai spus: „Înainte de a promova, «specialiştii» în fotbal spuneau că nu am cum să promovez, pentru că nu am în conducere niciun fost mare preşedinte şi am numai bani <>. Am demonstrat contrariul, promovând de pe primul loc. Aşa voi face şi acum! Promit că echipa nu va retrograda, jucând pe teren. Din cauză că lucrăm cu bani <> suntem ţintele celor care împart <>”.

După ultimul fluier al arbitrului Augustus Constantin, Vivi Răchită a intrat agitat pe teren şi a avut un dialog ceva mai lung cu vâlceanul, tehnicianul gesticulând  nervos, sub privirile secundului Valentin Negoiţă, a oficialului Dan Dorobeţ şi a medicului echipei Petrolul, dr. Mircea Miu (foto).