Vivi Răchită s-a întâlnit cu jurnaliştii pentru prima oară în 2012

Redactia -

Pentru întâia oară în anul 2012, managerul general al SC FC Petrolul Ploieşti, Vivi Răchită (foto, în stânga, alături de ofiţerul de presă al clubului, Ionuţ Pană), s-a întâlnit cu jurnaliştii, în cadrul unei conferinţe de presă găzduită de sala special amenjată la parterul tribunei oficiale. Răchită a vorbit, cu acest prilej, despre ţelul echipei sale, precizând că “suntem înaintea unui retur de campionat extrem de dificil, în care trebuie să adunăm punctele necesare pentru a rămâne în prima ligă. În această iarnă, s-au schimbat multe în cadrul clubului şi sperăm ca toate acestea să fi fost făcute cu folos”. El crede că „ne mai trebuie minimum 15 puncte, pentru a ne menţine în Liga I, lucru care ne stă în putere să-l obţinem. Avem nouă meciuri acasă, iar dacă vom reuşi să câştigăm măcar cinci dintre ele, atunci o să ne îndeplinim obiectivul”. În ceea ce priveşte transferurile, oficialul clubului găzarilor a explicat: “Dintre cei care au plecat, în afară de Mircea Bornescu, la care a fost o situaţie specială, ceilalţi au făcut-o în urma deciziei mele. Am adus 10 jucători, care au costat mai mult de 200.000 de euro, iar aceşti bani, ca şi diferenţa în plus, au venit de la noul acţionar. Avem în lot 25 de jucători, incluzându-i aici pe portarul Zimmermann, cel care este accidentat şi nu va fi apt până în sezonul viitor, şi pe juniorul Oprea, dar încercăm, pe ultima sută de metri, să mai aducem unu-doi fotbalişti străini care să ne ajute. Ambii sunt atacanţi şi suntem foarte aproape să ne înţelegem cu ei”. Tot pe linia noutăţilor, antrenorul „lupilor” a anunţat şi lista cu noii căpitani ai echipei sale, în sezonul de primăvară, fiind o vorba despre o veritabilă surpriză în ceea ce-l priveşte pe cel desemnat să preia banderola de la Florentin Dumitru: Sony Mustivar-Cristian Melinte-Pompiliu Stoica. Mustivar a venit în această iarnă, iar Melinte este împrumutat până la vară de la Palermo, echipă italiană din Serie A.

Refritor la primul meci oficial din 2012, cel cu FC Vaslui, de duminică, 4 martie, ora 19.30, de pe arena Ilie Oană, acelaşi Vivi Răchită a spus: „Întâlnim o echipă schimbată, pentru că are un alt antrenor, o altă filozofie şi a adus jucători de valoare, în această iarnă. Am văzut Vasluiul pe viu, într-un joc de pregătire, în Antalya, mai am înregistrări şi cu alte două partide amicale ale lor, tot de acolo, având, deci, destule informaţii despre această formaţie. Sperăm ca, printr-o organizare şi printr-o atitudine bună, să reuşim un rezultat pe măsură, în primul meci din acest an”. Răchită s-a mai „războit” puţin cu reprezentanţii presei, făcând diferite acuzaţii la adresa unora şi anunţând că nu va fi mai fi la fel de cooperant ca până acum, urmând a nu mai răspunde la telefon tuturor. Iar asta din cauză că una a declarat şi alta s-ar fi consemnat. Despre renunţarea la Dănuţ Enescu, a precizat că acesta a fost… Petrovic II, anunţând că va pleca la mama lui, aflată în Belgia, a primit acordul clubului s-o facă, dar s-a dus apoi la… Oţelul Galaţi, după un scurt periplu pe la Chindia Târgovişte şi Gloria Bistriţa, două divizionare secunde.

Înainte cu 24 de ore de intrarea în cantonament, la Crângu lui Bot, jucătorii Petrolului au împărţit cu ocazia zilei de 1 Martie, doamnelor şi domnişoarelor prezente în mall-ul Winmarkt, mărţişoare şi bilete la partida de duminică, cu FC Vaslui. Vor lipsi de la acest joc sârbul Aleksandar Stojimirovic (suspendat pentru primirea a şapte cartonaşe galbene), Andrei Voican, Olivian Surugiu (ambii cu accidentări mai serioase) şi Răzvan Neagu, cel care are o clauză în contractul de împrumut, de la FC Vaslui, la SC FC petrolul, conform căreia nu are drept de joc în partida directă.