Vivi Răchită testează la foc continuu fotbalişti străini

Redactia -

După ce a anunţat că l-a respins pe atacantul ivorian de 29 de ani venit de la Bellinzona, din Elveţia, Axel Cedric Konan, din cauza că nu a trecut testele fizice la care a fost supus la Ploieşti, Vivi Răchită îi are acum sub supraveghere pe alţii trei fotbalişti străini, asupra cărora se va decide cât de curând dacă îi va reţine în lot sau va renunţa să-i  mai transfere. Este vorba, conform www.fcpetrolul.ro, despre un alt vârf de atac, Monsef Zerka (foto, primul din dreapta; www.fcpetrolul.ro), fundaşul lateral de pe ambele benzi, Assimiou Toure (foto, primul din stânga), şi mijlocaşul central Biagui Kamissoko (foto, în mijloc).

Zerka este un francez de origine marocană, fost echipier al lui AS Nancy, în perioada 2001-2009, timp în care a jucat în 85 de meciuri şi a marcat 13 goluri, toate în Ligue 1. A câştigat Cupa Ligii Franţei, cu Nancy, marcând o dată în finala din anul 2006. La Jocurile Olimpice din 2004, din Grecia, şi la Cupa Africii pe Naţiuni – 2008, în Ghana, a apărat culorile ţării de unde îşi are rădăcinile, cum se mai spune – Marocul. În afara grupării din Hexagon, mai sus-precizată, Monsef Zerka a mai trecut pe la FC Nantes, în ţara unde s-a născut, Iraklis Salonic, tot din Grecia, şi New England Revolution, în FML, din Statele Unite ale Americii. În vârstă de 30 de ani, francezo-marocanul are, într-adevăr, un bun CV, dar să vedem dacă îl va şi impresiona pe Răchită. Toure, care are 24 de ani, este un internaţional din Togo, vreme de patru ani fiind jucătorul echipei ridiculizate pe „Nou Camp”, de FC Barcelona, în returul optimilor Ligii Campionilor, Bayer Leverkusen (scor: 1-7). Însă, africanul a evoluzat doar de două ori în 1.Bundesliga, la Bayer, fiind împrumutat la VfL Osnabruck, în urmă cu cinci ani, iar acum două sezoane a jucat pentru Arminia Bielefeld. Având şi cetăţenie germană, Assimiou Toure a fost selecţionat în echipa naţională de juniori „U 18” a nemţilor, dar ca senior a optat pentru Togo. A avut parte de două prezenţe la Cupa Mondială din 2006 (Germania), dintre care una – ca titular, contra Elveţiei. Kamissoko (29 de ani) este tot francez, ca şi Zerka, fiind echipierul lui Grenoble Foot timp de cinci ani (2003-2008), dar a mai jucat şi la Stade de Reims şi OC Vannes, formaţii din Liga a II-a din Hexagon. În primul eşalon, el a avut parte de numai două apariţii, în schimb, în al doilea eşalon – de 178.

La prima vedere, statistica este de partea tuturor celor trei jucători mai sus-menţionaţi, rămânând totuşi să arate şi pe teren, la antrenamente, că mai au şi în prezent forma pe care au avut-o atunci când au atras atenţia unor cluburi cunoscute din Europa şi de peste ocean. Răspunsul îl va da însă numai Vivi Răchită, managerul genral al SC FC Petrolul.