Vizită la… „co-lanterna roșie”, ACS Poli Timișoara, cu un singur țel: a cincea victorie consecutivă . Petrolul merge pe „Electrica”, condusă de revenitul căpitan!

Dragos Trestioreanu -

Vizită la… „co-lanterna roșie”, ACS Poli Timișoara, cu un singur țel: a cincea victorie consecutivă . Petrolul merge pe „Electrica”, condusă de revenitul căpitan!

Peste mai puțin de două ore, pe un stadion mic, unul dintre cele multe din Timișoara, FC Petrolul și Octavian Grigore, antrenorul principal interimar al „lupilor”, se vor afla în fața celei de-a cincea victorii consecutive de când la cârma tehnică se află cel care a dus echipa găzarilor din Liga a IV-a în a III-a și, apoi, pe locul 1, la finele turului campionatului eșalonului al treilea. ACS Poli, gazda de azi a formației Petrolul, de la ora 13.00 (în direct pe Digisport, Telekom Sport și Look Sport/Look Plus), este – ex-aequo cu Dacia Unirea Brăila – deținătoare a „lanternei roșii”, dar cu un golaveraj mai bun, având un gol mai puțin marcat, însă și cu opt mai puțin primite.

Băgată în insolvență pe parcursul turului actualei ediții, din cauza întreruperii „jetului” de fonduri de la Primăria Timișoara, fosta prim-divizionară ACS Poli s-a rostogolit ca pe un tobogan imaginar, iar fotbaliștii mai importanți, neplătiți de luni bune, au dat bir cu fugiții, fie la o altă echipă locală din eșalonul secund, tot una modestă totuși, Ripensia, fie prin alte zări. S-au început întrecerile cu antrenorul Ionel Ganea, care a demisionat de… două ori până să plece definitiv, s-a ajuns la Ștefan Nanu, cândva tehnician, în Liga a II-a, al defunctei SC FC Petrolul. Dar, acum, nu se mai știe foarte exact ce se întâmplă cu „Piticul”, văzut mai mult la… lojă, decât la marginea terenului. Numele cel mai cunoscut din lot, care mai prinde primul „11”, este Cristian Melinte, și el în trecere pe la falimentata nominalizată mai sus. Asta, pe vremea primului sezon după promovare: 2011-2012. În rest, câțiva străini care nu au rupt gura târgului, până în prezent, și mulți tineri, prea cruzi însă pentru a rezista unor adversari tari. Cum, speră suporterii echipei Petrolul, vor fi, pentru „alb-violeți”, și favoriții lor, cei care vor beneficia din nou de serviciile bine cunoscute, deja, ale căpitanului Laurențiu Marinescu, devenit apt de joc. Ca și accidentatul din partida de la Brăila, Lucian Cazan, apt de joc iar. În curând, va fi revăzut pe gazon și al doilea căpitan, operatul Sebastian Ghinga, care face antrenamente separat.

Din cauza lipsa de bani a bănățenilor, FC Petrolul va combate azi pe un stadion mic și cu un gazon inferior calitativ celui de pe arena Dan Păltinișanu, stadion părăsit acum și de ACS Poli, și de Ripensia, pentru arena Electrica (foto sus, în text), respectiv „Ciarda Roșie”. Nu va fi, pentru Petrolul, chiar ca și cu Dacia Unirea, dar nici grozav nu o să fie, din punctul de vedere al condițiilor de joc. Ploieștenii au făcut deplasarea spre Timișoara, de ieri, cu avionul, având toate condițiile nu numai pentru a se gândi la al cincilea succes consecutiv de după revenirea pe bancă Petrolului a lui Octavian Grigore, ci și a-l obține. Evident, pentru a rămâne pe locul de baraj, al treilea de pe podium, sau să profite de vreun eventual pas greșit al grupărilor de deasupra, Sportul Snagov (locul 2, cu un punct în plus) și Chindia Târgoviște (prima poziție, cu 2 puncte peste ilfoveni, respectiv trei mai multe decât prahovenii). Rămâne de văzut ce echipă va folosi Tavi Grigore din primul minut, dar cu siguranță nu vor lipsi Marinescu și Cazan, restul nefiind totuși foarte greu de ghicit. Se speră să fie o formulă inspirată și, totodată, fericită, care să bifeze, fără prea mari emoții, a șasea victorie la rând din mandatul lui Grigore.

Deși, curând, vor combate o echipă de pe penultimul loc cu una de pe a treia poziție a ierarhiei la zi, Comisia Centrală de Arbitri a delegat un un cavaler al fluierului de prim eșalon, venit de la Târgu Mureș, Florin Andrei (foto jos, în text, cel din mijloc), cunoscut drept un intransigent împărțitor al dreptății pe teren. Unul care nu a lăsat amintiri foarte plăcute, după meciurile Petrolului! Mureșeanul va fi asistat de Adrian Mărginean, din Aiud, și de Petrică Ionuț Câmpeanu (Cluj), tot din Aiud fiind și rezerva Vladimir Andrei Nagy. Observatorul celor patru va fi un fost cunoscut ex-asistent de Divizia A, brașoveanul Lucian Măierean, iar cel de joc – Traian Marcu (Sibiu).

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.opiniatimisoarei.ro și www.romaniansoccer.ro