Vlad Prejmerean, fotbalist polivalent în vârstă de 23 de ani, i-a fost adversar Petrolului de trei ori în două ediții de campionat ale L2. „Lupii” le-au luat gorjenilor de la Viitorul Pandurii pe căpitanul din sezonul precedent!

Dragos Trestioreanu -

Vlad Prejmerean, fotbalist polivalent în vârstă de 23 de ani, i-a fost adversar Petrolului de trei ori în două ediții de campionat ale L2. „Lupii” le-au luat gorjenilor de la Viitorul Pandurii pe căpitanul din sezonul precedent!

L-am văzut „pe viu”, prima oară, pe arena Ilie Oană, pe 12 noiembrie 2019, în nocturnă, pe Vlad Prejmerean (foto sus, mijloc și jos, în echipament alb-albastru; 23 de ani), noul transfer al ACS Petrolul ’52, și m-a impresionat, vreme de 90 de minute, fiind integralist, prin ușurința manevării balonului, ruperes de ritm, evoluția bună într-un cvartet de la mijlocul terenului, în centru, alături de coechipierul Paul Chiorean, și viteza debordantă atunci când trecea de acolo spre banda dreaptă. Bref, mă și gândeam ce bun le-ar fi ploieștenilor ca echipier, în viitor, mijlocașul central care avea atunci numai 21 de ani. Din cauza pandemiei, returul de la Târgu Jiu după acel 3-1 de acasă din ediția 2019-2021 nu s-a mai jucat, trecându-se direct la un play-off, facă în care echipa de-atunci a brașoveanului de origine Prejmerean nu s-a calificat. A doua oară i-a fost adversar actualei formații de tot atâtea ori.

Mai precis, în sezonul regular 2020-2021 (22 august, scor: 1-1, goluri ale altui brașovean, Paraschiv, minutul 9, și Bart Meijers, minutul 27) și, apoi, pe 21 aprilie 2021, în play-out, tot pe Municipalul refăcut de la Târgu Jiu (din nou un rezultat final de 3-1 pentru „lupi”). În primul, a intrat la reluare, în locul unui alt mijlocaș plecat de la Viitorul Pandurii, ajuns în vară la Academica Clinceni, Marius Cioiu, iar în al doilea, a fost iar integralist. Într-un meci a fost mijlocaș central, iar în al doilea, chiar… fundaș dreapta, demonstrând astfel o versatilitate fotbalistică de apreciat, dar evident nu în sensul din DEX al cuvântului, ci al polivalenței. De fiecare dată când l-am urmărit, Vlad mi-a plăcut la fel de mult. Astfel încât, anunțul făcut de către clubul găzarilor ieri, 26 octombrie, pe www.fcpetrolul.ro a fost o surpriză foarte plăcută.

După ce se va pune la punct 100% cu pregătirea fizică, Vlad Prejmerean nemaijucând într-un meci oficial de la finele play-out-ului sezonului trecut, fiindcă – așa cum a postat www.liga2.prosport.ro – în vara acestui an s-a trezit că nu era liber de contract, așa cum știa! La fel ca și, printre alții, coechipieri ai săi precum Paraschiv (FC Voluntari, împrumutat de la CFR Cluj), Cioiu sau Andrei Dragu (FC Botoșani), cărora nu li se… falsificaseră semnăturile! S-a judecat cu Viitorul Pandurii din acest mo0tiv, iar FRF, prin comisia de profil, i-a dat satisfacție ardeleanului și, cu o întârziere de trei luni, el a devenit jucătorul Petrolului 52. Cu siguranță, va fi un foarte bun back-up pentru început al lui Seto Takayuki sau Eugeniu Cebotaru. Așa cum sunt, în prezent, Marius Chindriș și Silviu Pană. Faptul că i s-a pus în față lui Vlad un contract întins pe doi ani și jumătate dovedește clar voința clubului de a face acest transfer. De altfel, în plină pandemie mai rea ca niciodată, un numeric superior în efectiv este imperios necesar. Când se ajunge la a se aduce un jucător tânăr și bun precum Prejmerean, și fără nicio sumă de transfer, atunci se poate spune: asta da, lovitură! Firește, pentru cei care au dat-o, luându-le gorjenilor pe căpitanul lor din campionatul trecut! Or fi cei care l-au și prezentat ieri, adică președintele executiv Costel Lazăr (foto, în dreapta) și directorul sportiv Claudiu Tudor (foto, în stânga), cei despre care se zvonește că ar fi fost mai convingători de către omologii lor de la FC U 1948 Craiova?

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.prosport.ro