Vladimir Arnautovic face radiografia înfrângerii de la Bucureşti

Redactia -

Vladimir Arnautovic face radiografia înfrângerii de la Bucureşti

Deşi mâhnit după cel de-al patrulea insucces al echipei ale, în ultimele tot atâtea etape ale turului sezonului regulat al campionatului Diviziei A de baschet masculin, antrenorul principal al echipei CSU Asesoft Ploieşti, Vladimir Arnautovic (foto, aplecat, în mijloc, dând indicaţii elevilor lui; www.dabaschet.net), a acceptat propunerea siteului www.totalbaschet.ro de a face o radiografie a meciului pierdut  de echipa sa, la „Arena de Baschet”, în faţa formaţiei lui Virgil Căruţaşu, CSM Bucureşti, scor: 78-79, în etapa a XV-a.

Recunoscând franc greşeilie care s-au făcut cu precădere în finalul întâlnirii, Dado Arnautovic nu şi-a culpabilizat prea mult jucătorii, declarând că „am jucat bine, băieţii s-au luptat foarte mult, însă faptul că ne-au lipsit cinci jucători de bază a contat enorm. E greu când joci în cinci oameni şi mai ai şi nişte copii pe bancă. Unii care nu sunt încă la nivelul impus de Divizia A. A fost şi un meci în deplasare. S-a întâmplat la fel ca până acum. Adică, am condus o bună parte din meci, însă, în cele din urmă, am cedat. Iar unul dintre cei mai buni oameni din seara asta, Anton Kazarnovski, a ratat două aruncări uşoare, care au survenit evident din cauza oboselii. La ultimul atac, am pierdut mingea nepermis. Sunt chestii care s-au întâmplat şi din cauza ghinionului. Nu pot să spun că băieţii nu s-au luptat, au jucat bine, dar nu merge treaba numai în cinci jucători. E greu. Puteam să câştigăm, pentru că meritam”. Nu este însă clar care au fost cei cinci jucători la care s-a referit Arnautovic, fiindcă absenţi au fost Michael Jones, Andrei Căpuşan şi Cătălin Burlacu, iar Drasko Albijanic a lipsiit de pe teren, după ce a acumulat cinci greşeli personale, trei minute şi 56 de secunde. Că banca e scurtă o ştie deja toată lumea, dar această explicaţie se tot repetă la nesfârşit, nefiind însă vina tehnicianului pentru marasmul valoric al lotului actual. Despre viitorul apropiat, antrenorul Asesoftului a spus: „Sincer, nu vor fi multe schimbări în iarnă, dar sigur vom aduce cel puţin doi jucători. L-am transferat deja pe Angel Santana, sper să-şi revină şi Căpuşan, după accidentare. Aştept astfel un an mult mai bun, în 2012, şi sper să fi încheiat cu ghinioanele, pentru că am avut multe în 2011”. Transferul lui Santana este şi mai util în condiţiile în care spaniolul are şi cetăţenie română, el fiind căsătorit cu o autohtonă. Astfel, se mai lungeşte banca, rămânând de văzut cine o va mai face şi mai lungă.

Despre ultima fază a partidei din „Arena de Baschet”, Vladimir Arnautovic a povestit că, „atunci când mai erau şase secunde de joc, le-am spus băieţilor ce schemă să joace,  dar Vlahovic a oprit driblingul şi a pierdut mingea. Sunt greşeli pe care nu au voie să le facă, mai ales pe final de meci. Acolo l-am pierdut. Am avut destul timp să realizăm schema, dar Rade Dzambic nu a fost destul de concentrat şi a tras prea repede, când mai erau patru secunde. Însă, putem spune că noi am avut probleme înainte de acele ultime şase secunde, nu pe final. Decisive au fost ultimele două mingi, pe care l-am pierdut. Nu aveam voie atunci să cedăm posesia. Pe hârtie, este o diferenţă de şapte mingi irosite. Nu pot spune totuşi că acest aspect a făcut diferenţa în joc”. Să vedem cum va reuşi Arnautovic să schimbe, după Revelion, impresia generală de an terminat în genunchi de către echipa pregătită de el. Cunoscându-i marea ambiţie, credem că bosniacul va reuşi să schimbe destule după mini-vacanţa de sărbători.

 

 

: