Mezinul unui fost „fundaș stânga de fier” al FC Petrolul a făcut ruptură de ligamente la genunchi! Vladimir Butufei a fost operat la „Floreasca” și visează deja să revină „mai puternic” pe teren!

Dragos Trestioreanu -

Mezinul unui fost „fundaș stânga de fier” al FC Petrolul a făcut ruptură de ligamente la genunchi! Vladimir Butufei a fost operat la „Floreasca” și visează deja să revină „mai puternic” pe teren!

20 septembrie 2021 a fost o dată tristă pentru Vladimir Butufei (32 de ani). Component de bază al unei divizionarei C prahovene, CSO Plopeni, Butufei jr., mezinul fostului „fundaș stânga de fier” al FC Petrolul Ploiești cel original, Petre Butufei (foto jos; al treilea de la stânga pe rândul de sus), Vlad juca și minifotbal, la baza Kiru Sport a altui ex-petrolist, Daniel Chiriță. La finele lunii trecute, în timpul meciului celeilalte echipe ale sale, cea pe teren redus, Chedra Tax Ploiești, cu Top Valea Doftanei, „Butu” a suferit o accidentare nefericită: ruptură la ligamentul încrucișat anterior de la genunchiul drept!

După aproape o lună de la ziua accidentării, adică luni, 18 octombrie, de dimineață, fostul mijlocaș central al Petrolului ’52, din ediția de campionat 2016-2017 a Ligii A Prahova, a suferit și intervenția chirurgicală care se impunea, optând pentru Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, din București. Operația a decurs cu succes, iar acum, Vladimir Butufei se află într-o rezervă a spitalului situat lângă arena Dinamo. Având un tonus bun, deși era destul de târziu, seara, l-am provocat la un dialog, și pentru a-i îndepărta puțin gândurile de la situația-i actuală.

– Te-ai operat, este totuși o accidentare destul de obișnuită la fotbaliști. Ce urmează?

Vladimir BUTUFEI: În primul rând, o perioadă de, sper eu, maximum cinci sau șase luni de stat departe de gazon. Dar, una la capătul căreia știu – și sunt convins – că voi reveni mai puternic. Nu sunt nici primul și nici ultimul fotbalist care a pățit așa ceva și s-a operat, revenind apoi, fără mari probleme.

– Ai discutat cu alți fotbaliști care au suferit aceeași accidentare și s-au operat?

V.B.: Da, am vorbit, desigur. Cu mai mulți chiar, inclusiv cu un fost petrolist, pe care eu îl consider un om nemaipomenit. E vorba despre Ștefan Bărboianu. El mi-a dat numai sfaturi bune și îi mulțumesc. Este nu numai un fotbalist bun, ci, repet, și un super băiat!

– Provii dintr-o familie cu trei membri, tatăl și cei doi fii, care au fost în lumea fotbalului, părintele tău și al fratelui mai mare, Roger, fiind un jucător emblematic pentru Petrolul. Ca și o figură deosebită pe prima scenă a sportului cu balonul rotund. Și mama voastră, soția lui Petrică, știu că nu lipsea de la meciuri. Cum au primit accidentarea ta?

V.B.: Tata – care este idolul meu, dar și al lui Roger, fratele mai mare cu cinci ani, care a jucat și el fotbal, ca junior, și apoi s-a făcut arbitru – știe cum este cu astfel de accidentări. Normal că a fost și el trist, ca și toata familia mea, incluzând-o și pe soția mea, nașii noștri, dar și pe prietenii apropiați. Însă, tata mai știe că, și după perioada de recuperare, voi putea reveni și juca, din nou, fotbal. Așa cum am fost învățat de el și de toți antrenorii din cariera mea de până acum. Visul meu a fost să joc la Petrolul și mă bucur că a prins contur. Păcat că am fost „lup”, pe teren, numai un sezon!

– Te-a emoționat vreun episod post-accidentare? Vreun gest anume?

V.B.: Da, a fost ceva care m-a emoționat până la lacrimi. La meciul următor din Liga de Minifotbal, după accidentare, coechipierii de la Chedra Tax au ieșit pe teren, înainte de jocul cu MFFD Ploiești, cu un banner de încurajare și susținere pentru mine. M-au impresionat foarte mult, recunosc, și le mulțumesc și pe această cale!

– Din ce ai aflat de la fotbaliști care au suferit o astfel de accidentare, dar și de la medici, crezi că obiectivul tău de cinci-șase luni în afara jocului este pe deplin realizabil sau va trebui, cumva, să ai mai mult timp la dispoziție?

V.B.: Da, am vorbit și despre cât va dura perioada de recuperare. În jur de o jumătate de an sau ceva mai puțin, dar totul depinde, și e nromal să fie astfel, de organismul fiecăruia. De cum fiecare fotbalist operat nu se va grăbi cu recuperarea, cum o va face ca la carte, să zic așa. Și în astfel de cazuri, graba strică treaba. Voi fi, deci, foarte atent și sper că voi reveni așa cum mi-am propus, în cinci-șase luni.

– Ce program vei avea de-acum, aproape imediat după intervenția chirurgicală suferită?

V.B.: Două-trei săptămâni nu am permisiunea medicilor de a călca pe piciorul operat, nu am voie să-l pun jos. Așa că, voi merge numai ajutat de cârje. E o perioadă însă foarte importantă, la fel de importantă ca și aceea de până la revenirea, încet-încet, la antrenamente și, apoi, la intrarea în procesul normal de pregătire, alături de coechipieri.

– Îți doresc multă sănătate, curaj și ambiție să treci cu bine peste perioada aceasta dificilă și, mai ales, răbdare! Răbdare de a face totul așa cum trebuie, până la revenirea pe teren.

V.B.: Mulțumesc, o să țin cont de sfaturi!

Foto: arhivă personală și www.fcpetrolul.ro