VĂLENII DE MUNTE. Apartamentele din blocurile ANL pot fi cumpărate

Redactia -

VĂLENII DE MUNTE. Apartamentele din blocurile ANL pot fi cumpărate

In ședința consiliului Local al orașului Vălenii de Munte din data de 27 iunie 2014 s-a adoptat Hotărârea Consiliului local nr.54 privind vânzarea locuințelor ANL din blocurile AC1 și AC2 construite în anul 2004 în cadrul „Programului de realizare a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii”.
Administrația Locală a parcurs toate etapele premergătoare, potrivit legii,pentru evaluarea prețului locuinței, stabilindu-se în final valoarea de vânzare. În funcție de venituri, chiriașii pot cumpăra locuința din surse proprii , prin împrumut de la o bancă sau CEC, cu o dobândă accesibilă pe o perioadă de 30 ani.
În acest scop, chiriașii blocurilor AC1 și AC2, care au solicitat cumpărarea apartamentelor, au fost invitați în sala Centrului Cultural al orașului în ziua de 7.07.2014 la discuții cu reprezentanții Administrației Locale (Comisia de vânzare – cumpărare a locuințelor ANL), reprezentanții ANL (Adriana Preda – Direcția regională de vânzări locuințe și Aurelian Cocone – Direcția Secretariat General și Relații publice) și reprezentanții CEC (Tănase Radu George – Director Agenția CEC, Vălenii de Munte și Carmen Silvia Stanciu – Director Sucursala CEC, Ploiești).S-au discutat anumite situații familiale ce țin de puterea de cumpărare și s-au lămurit condițiile de cumpărare.
Urmează ca tinerii chiriași să facă „pasul hotărâtor”, să cumpere locuința și să devină proprietari. Sumele obținute din vânzare vor fi folosite pentru construirea altor blocuri de locuințe – ANL în orașul Vălenii de Munte.