Volosevici dă ultimatum Rosalului până sâmbătă

Daniel Dimache -

Volosevici dă ultimatum Rosalului până sâmbătă
Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului se implică în criza Rosal, ai cărui salariați au intrat în grevă din cauza neplății la timp a salariilor. edilul a declarat inițial că Primăria și-a achitat toate obligațiile financiare, iar firma de salubritate ar trebui să-și poată onora datoriile către propriii salariați. Astăzi, primarul Ploieștiului a revenit cu un comunicat prin care arată că firma Rosal este sancționată cu multiple amenzi din cauza nerespectării sarcinilor contractuale privind ridicarea gunoiului menajer și asigurarea curățeniei municipiului. Acesta a dat și un ultimatum operatorului de salubritate pentru a reveni la activitatea normală:

”Solicit operatorului de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A., ca, până sâmbătă, 20 martie 2021, activitatea pe care o desfăşoară să revină la normal, iar orașul nostru să fie curat.

Am fost informat că, la nivelul S.C. Rosal Grup S.A. s-au clarificat aspectele financiare care ţin de salarizarea angajaţilor. Astfel, solicit operatorului respectiv să îşi respecte obligaţiile contractuale, într-un mod responsabil şi coerent, şi să asigure ploieştenilor servicii de salubritate eficiente şi corespunzătoare cerinţelor unui municipiu, reşedinţă de judeţ.
Rămânem deschişi la un dialog constructiv, axat pe binele şi dezvoltarea comunităţii noastre locale. Serviciile publice reprezintă o componentă importantă în administraţia publică locală şi sunt atent la activitatea desfăşurată de operatorii publici locali, în baza programelor stabilite de comun acord.
Operatorul S.C. Rosal Grup S.A. a primit deja 9 amenzi, în cuantum de 2500 lei fiecare, pentru aceste zile în care nu şi-a desfăşurat activitatea, conform prevederilor contractuale.
De la începutul acestui an, municipalitatea ploieşteană a acordat acestui operator 27 de amenzi, în valoare de 67.500 lei pentru serviciile de Curăţenie Căi Publice şi alte 25 de amenzi, la capitolul gunoi menajer, în valoare de 62.500 lei. Vă asigur că operatorul S.C. Rosal Grup S.A. va fi sancţionat în continuare, dacă nu respectă graficul de curăţenie în oraşul nostru.

Modul în care se derulează serviciul de salubritate în municipiului Ploieşti este atent monitorizat şi sper ca răspunsul firmei Rosal Grup S.A. să fie pozitiv şi concret, în beneficiul cetăţenilor municipiului Ploieşti.”

(Fotografie de arhivă)