Volosevici se întoarce! Citeşte mesajul fostului primar pentru ploieşteni

Redactia -

Volosevici se întoarce! Citeşte mesajul fostului primar pentru ploieşteni

Cum se apropie campania electorală, Andrei Volosevici, fostul primar al Ploieştiului şi-a reactivat toate modalităţile de comunicare şi a reluat dialogul cu ploieştenii care, de la momentul pierderii alegerilor locale nu au mai auzit nimic despre cel care a fost edil al municipiului. Dar iată ce scrisoare le adresează Andrei Volosevici ploieştenilor, prin intermediul paginii sale de facebook: 

Dragi ploieşteni,
Ca primar, am avut două priorităţi: redarea demnităţii şi strălucirii de altădată a Ploieştiului şi crearea infrastructuri şi a unui mediu ambiental decent pentru locuitorii săi. În ce măsură am reuşit să ating aceste două obiective majore ale activităţii mele ca primar, sunt convins că dumneavoastră sunteţi cei mai obiectivi arbitri ai mei.
 Niciodată în cariera mea politică sau administrativă nu am făcut promisiuni pe care ştiam că nu le pot onora şi nu mi-a plăcut să vin în faţa dumneavoastră lăudându-mă cu ce am realizat. Ştiu că, pentru un politician, acestea sunt ”defecte” majore care îl pot face să piardă voturi, însă niciodată nu m-am considerat politician şi niciodată nu am considerat că ceea ce am realizat ca primar a fost altceva decât o îndeplinire a clauzelor unui contract moral pe care l-am semnat cu dumneavoastră în momentul în care m-aţi votat.
Ploieştiul ESTE România mea, cum ştiu că el reprezintă România fiecărui ploieştean. Decizia de a candida pe singurul colegiu senatorial care reprezintă Ploieştiul în Parlamentul României – Colegiul 5 Senat – a fost una neforţată, naturală, fără niciun calcul politic în spate. Ca ales al dumneavoastră, al ploieştenilor, în Parlamentul României ştiu exact ce şi cât pot să fac pentru oraşul şi concitadinii mei.
Am fost sfătuit să gândesc pentru această campanie un set de promisiuni care să vă ”fure votul”. Am fost consiliat să vă promit că, odată votat, voi face să curgă peste dumneavoastră, mai ales copiii şi pensionarii, şuvoaie de ajutoare, subvenţii, beneficii, gratuităţi, etc.. Mi s-a spus că, dacă voi promite construcţia unui spital, a unui centru social, a unor pasarele suspendate la ieşirile din oraş, etc, voi câştiga cu siguranţă alegerile.
Ei bine, nu pot face asta, indiferent de riscuri. Ştiu că proiectele pe care eu vreau să le promovez în următorii patru ani în Parlamentul României nu au nimic grandios, nimic spectaculos sau strălucitor. Candidez cu intenţia clară de a promova amendamente la unele legi în esenţă bune, în folosul nostru, al tuturor, însă aplicate acum atât de haotic încât ne fac viaţa de zi cu zi un iad.
Cred sincer că nimeni, indiferent de poziţie socială, funcţie sau apartenenţă politică, nu le poate fura ploieştenilor, ca tuturor românilor dealtfel, dreptul la demnitate sau dreptul la sănătate, aşa cum se întâmplă acum!
Cred sincer că nimeni, indiferent de poziţie socială, funcţie sau apartenenţă politică, nu ne poate anula vreunul dintre puţinele drepturi câştigate cu sacrificii în ultimii douăzeci de ani, aşa cum se întâmplă acum! Cu respect,
Al dumneavoastră,
Andrei Volosevici