Voluntari din Japonia construiesc case în Ploieşti

Redactia -

Voluntari din Japonia construiesc case în Ploieşti

O echipă de japonezi a sosit pe şantierul Habitat for Humanity din Ploieşti pentru a construi locuinţe pentru familii cu venituri mici

 

13 voluntari din Tokio au străbătut peste 12,000 de kilometri pentru a da o mână de ajutor celor opt familii cu venituri mici din Ploieşti, pe care asociaţia Habitat for Humanity România le ajută să aibă o locuinţă decentă prin proiectul “Construim împreună pentru comunitate”.

Aflaţi pentru prima dată pe un şantier Habitat for Humanity România, voluntarii vor lucra între 17 şi 26 august alături de familiile beneficiare la realizarea finisajelor interioare, săparea şanţurilor pentru canalizare şi turnarea trotuarelor.

Pentru a putea să îşi acopere costurile logistice (transport, cazare, mese, echipamente de protecţie, etc) şi o donaţie care sprijină construcţia caselor, toţi cei 13 voluntari şi-au luat joburi part-time. “Am ales această modalitate pentru că a fost mai dificil să facem evenimente de fundraising şi să strângem fondurile necesare, poate şi pentru că unii dintre japonezi cred că România nu este o ţară sărăcă”, spune liderul grupului, Tomoki Takai.

Curiozitatea de a vedea cum arată România şi care sunt problemele de locuire cu care se confruntă a fost şi unul dintre motivele pentru care unii voluntari au ales să se înscrie pe şantierul din Ploieşti: “Nu ştiu foarte multe despre ţările din Europa de Sud-Est, iar această experienţă îmi va oferi şansa de a afla câte ceva despre regiune şi despre România. Am fost foarte surprins să văd România printre opţiunile de voluntariat, pentru că mă gândeam că fiind parte din Uniunea Europeană este o ţară dezvoltată, care nu are nevoie de voluntari din alte ţări.”

Pe lângă munca pe şantier, voluntarii din Japonia vor vizita castelele Bran şi Peleş, salina Prahova şi vor face un tur al oraşului Bucureşti.

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al municipiului Ploiești, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2017. Peste 350 de voluntari străini și din companiile românești au muncit până acum la ridicarea locuințelor. Printre partenerii Habitat for Humanity România pe acest proiect se numără: Kaufland România, Henkel, Wienerberger, Tondach, The Dow, Metropolitan Life, Saint-Gobain Group, Adobe, P&G, Kronospan, Raiffeisen Bank, Holcim şi Romstal.

 

Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, prin construcția și renovarea caselor pentru familii defavorizate, construcția unui centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăieni și intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii.