VPTV: Colegiul Național „Jean Monnet”, calificat în semifinalele concursului The Best

Redactia -

VPTV: Colegiul Național „Jean Monnet”, calificat în semifinalele concursului The Best

Elevii a cinci colegii și licee din Ploiești, Câmpina, Bușteni și Slănic ne-au oferit un frumos spectacol al competiției, fair-play-ului, culturii, dar și a dorinței de a fi THE BEST!

Deși pronosticurile au arătat-o ca favorită a grupei C pe echipa de la Colegiul Național “Jean Monnet” din Ploiești, câștigătoarea primei ediții a concursului THE BEST, lupta a fost presărată cu răsturnări de situații, emoții, pentru ca la final, UN PUNCT să facă diferența.

Din start, în cadrul celor cinci competitoare s-a conturat o concurență acerbă între Colegiile “Nicolae Grigorescu” din Câmpina și “Jean Monnet” din Ploiești, două rivale puternice, care au jonglat pe tot parcursul disputei cu locurile I și al II-lea. Însă, după patru runde, Slănicul avea să le ofere surpriza, reușind să se claseze pe prima treaptă a competiției. Dar THE BEST este un concurs unde lupta se duce până la ultima runda, ultima întrebare, ultimul punct. Întrebările din Arte și Istorie au fost cele decisive pentru aspirantele la titlul de lider al grupei. A câștigat echipa care și-a dozat cel mai bine stăpânirea de sine, care a speculat și cea mai mică greșeală a adversarilor, care a crezut până în ultima clipă în șansa sa. Însă cunoștințele generale și norocul care ține întotdeauna cu cei puternici și-au spus cuvântul, iar fetele de la “Jean Monnet” s-au calificat în semifinale. Doar un punct a făcut diferența, însă știm cu toții că același punct poate face departajarea și în semifinala, finala concursului THE BEST, dar și la examenele importante ale vieții!

1. Colegiul Național “Jean Monnet” Ploiești – 21 pc.

2.1. Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina – 20 pc.

2.2. Liceul Teoretic „Șerban Vodă” Slănic – 20 pc.

3.1. Colegiul Tehnic „Toma Socolescu” Ploiești – 15 pc

3.2. Colegiul “Ion Kalinderu” Bușteni – 15 pc

Galeriile au oferit, la rândul lor, o atmosferă incendiară care a sfidat frigul dimineții de noiembrie. Susținătorii și-au încurajat cum au știut mai bine colegii, explodând în ropote de aplauze și scandări după fiecare răspuns al echipei preferate. Pe de altă parte, sunt conștienți că și ei au propria competiție: pe cea pentru galeria cea mai spectaculoasă.

Fiecare liceu/colegiu a venit și cu artiștii cei mai talentați pe care îi are și care, la rândul lor, se luptă să câștige trofeul pentru cel mai bun moment artistic al concursului.

Careul de ași al competiției THE BEST, ediția a II-a, va fi completat pe 23 noiembrie, când are loc confruntarea grupei D, unde deja experimentatele echipe de la Colegiile “I.L. Caragiale” Ploiești și “Mihail Cantacuzino” Sinaia vor da piept cu debutantele de la Liceele “Brâncoveanu Vodă” Urlați și “Grigore Tocilescu” Mizil.

Mai multe fotografii și comentarii puteți găsi pe pagina de facebook a concursului de cultură generală THE BEST, de unde a fost preluat și prezentul comentariu.

Best38Best35Best33