CNA a acordat licenţă VPTV pentru lansarea unei televiziuni regionale în Bucureşti

Redactia -

CNA a acordat licenţă VPTV pentru lansarea unei televiziuni regionale în Bucureşti

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, luni, să acorde o licenţă audiovizuală pentru VP TV, o televiziune regională, care va fi lansată până în luna iunie şi va emite în Bucureşti şi în localităţi din judeţul Ilfov.

CNA a analizat, în şedinţa de luni, o solicitare a societăţii Prontos Serv SRL din Ploieşti de acordare a unei licenţe audiovizuale pentru lansarea VP TV, o televiziune cu zona de difuzare regională: Bucureşti şi judeţul Ilfov.

„Pentru” acordarea acestei licenţe au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Viorel Vaseil Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea, în timp ce „împotrivă” au votat Radu Călin Cristea şi Monica Gubernat.

În faţa membrilor CAN au fost prezenţi pentru a susţine proiectul noii televiziuni Laurenţiu Megelea, directorul general şi proprietarul trustului de presă Mixmontan, Ioana Zamfir, director de marketing, prof. dr. Anton Caragea, membru al Academiei Române şi semnatarul acestor rânduri, Daniel Dimache, director de programe.

Trustul Mixmontan cuprinde Televiziunea Regională VPTV (Prahova-Braşov), cu sediul la Ploieşti, Televiziunea Naţională de Turism Travel Mix, Radio Best FM, acum alăturându-se acestora cea mai nouă component a trustului VPTV Bucureşti, ce va avea sediul în Capitală. Noua televiziune VP TV va difuza un program generalist, timp de 24 de ore pe zi.

Laurenţiu Megelea a declarant că intenţionează să lanseze noua televiziune până în luna iunie, în acest sens fiind în discuţii cu mai mulţi operatori de cablu.