Vrei o carieră de ofiţer sau agent în sistemul penitenciar? Află detalii

Redactia -

Vrei o carieră de ofiţer sau agent în sistemul penitenciar? Află detalii

Penitenciarul de Femei Târgşor derulează, în perioada 04 – 22 aprilie 2016, campania de informare şi recrutare a candidaţilor pentru anul şcolar şi universitar 2016-2017.
Campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimul an de liceu şi vizează creşterea interesului acestora pentru o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgerea cursurilor disponibile la: Academia Tehnică Militară Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Institutul de Medicinã Militarã, Şcoala Militarã de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I“, Piteşti, Academia Nationalã de Informaţii „Mihai Viteazul“, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ şi Şcoala Naţionalã de Pregãtire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.
În acest sens, o echipă interdisciplinară, formată din ofiţeri şi agenți ai Penitenciarului T
ârgşor, va prezenta oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ mai sus menţionate, în liceele şi colegiile naţionale din judeţul Prahova.
Pentru cei care vor alege o carieră profesională în sistemul administraţiei penitenciare, vor fi asigurate, în condiţii de gratuitate, şcolarizarea, cazarea, masa, echipamentul, precum şi asigurarea medicală, pe timpul procesului educaţional.
De asemenea, ei vor avea posibiliatea, ca după absolvire, prin repartizarea într-una dintre unităţile sistemului penitenciar, să aibă un loc de muncă stabil şi un salariu decent, precum şi oportunităţi de dezvoltare a carierei.
Prin activitatea depusã, viitorii ofițeri si agenți din sistemul administrației penitenciare vor avea posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranței, apãrãrii si ordinii publice si vor fi pregãtiți pentru a desfãșura o activitate complexã, care presupune curaj, inteligențã si multã comunicare, contribuind la creșterea siguranței în comunitate si la crearea unui mediu custodial sãnãtos si sigur.
Informații privind concursurile de admitere se pot obține la sediul Penitenciarului Târgşor, str. Principală,comuna Aricestii-Rahtivani,sat Târgşorul Nou,judeţul Prahova, telefon 0244/380770, interior 105 – Birou Resurse Umane sau pe pagina web a Administrației Naționale a Penitenciarelor, secțiunea ADMITERE –
http://anp.gov.ro/admitere-in-institutii-de-invatamant.