Gazeta de Prahova

Vremea rea încurcă traficul rutier. Recomandările autorităţilor

Național

Redactia

Până marți, 20 martie a.c., ora 21.00 este în vigoare o informare meteorologică de precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece pentru toată țara.

Având în vedere condițiile meteo, circulația pe mai multe drumuri din țară se desfășoară cu dificultate, în condiții de iarnă. Începând din această dimineață, de la ora 05.00, traficul rutier pe autostrada A2 București — Constanța a fost reluat în regim normal (carosabil la negru).

La acest moment nu mai sunt drumuri naționale închise, totuși sunt restricții pe DN10 (Buzău—Brașov — Km 28), DN64 (Băile Olănești, Km 134) DN12B (Târgu Ocna), circulându-se alternativ pe un sens din cauza unor fisuri la terasamentul drumurilor sau alunecări de teren.

În prezent sunt 6 drumuri județene închise circulației auto: DJ 142L între loc. Mihalț și Zărieș (jud. Alba), DJ 104K între loc. Comăna de Jos și Crihalma (jud. Brașov), DJ 131B între localitățile Augustin de Racoșul de Sus (jud. Covasna), DJ 251G între loc. Valea Mărului și Măcișeni (jud. Galați), DJ 244E loc. Gugești (jud. Vaslui), DJ 205L este închis în zona localității Vrâncioaia (județul Vrancea).

În județul Dâmbovița, traficul feroviar este blocat din cauza alunecării terasamentului CF 904 Fieni — Pietroșița la km 65+150, trenurile care circulau pe această rută, fiind anulate.

Pentru un trafic fără incidente, în condiții de iarnă, recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

Înainte de a pleca la drum, informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor, adaptați permanent viteza la condițiile de drum mai ales atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

De asemenea, având în vedere informările de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, operatorii de transport ce dețin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligația legală, de a monta pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Ministerul Afacerilor Interne are în teren aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace pentru a veni în sprijinul comunităților.

Centrul de Presa al MAI

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline