Vremea rea se menține/Vezi ce măsuri a luat Primăria Ploiești

Redactia -

zapadaploiesti24Avand in vedere  averizarea meteo cod galben de nisori, ploaie si vant , municipalitatea a solicitat operatorului de salubritate sa suplimenteze numarul de utilaje pentru deszapezire in Ploiesti. Astfel, SC ROSAL Grup SA sucursala Ploiesti  are  pregatite 58 de utilaje de interventie: 18 sararite mari, 6 stropitori cisterne, 24 lame, 4 sararite mici, 4 camioane si 3 incarcatoare. Totodata, SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti are pe teren  1 buldoexcavator, 4 miniincarcatoare, 1 tractor cu lama, 2 camioane, 2 tractoare cu remorca si 1 tractor cu lama, iar la RATP sunt pregatite 1 buldoexcavator, 1 Tatra cu lama si 2 remorchere cu lama.

Incepand cu data de 2 februarie a.c. la ora 11.30 activitatile de deszapezire s-au desfasurat continuu. In perioadele in care a nins s-a intervenit cu utilaje cu lama si cu material antiderapant, iar in momentele in care s-a oprit ninsoarea s-a intervenit cu material antiderapant si cu  amestec solutie antiderapanta pentru a nu se forma pod de gheata. In total, pana in aceasta dimineata au fost administrate 110 tone de solutie antiderapanta si 361 tone material antiderapant.

Pe langa aceste utilaje, pe teren se afla aproximativ 120 de lucratori manuali ai SGU si 200 de lucratori stradali  ai Rosal care actioneaza pentru curatarea si indepartarea zapezii pe aleile principale si secundare din parcuri si gradini publice, in zonele de acces aferente, la trecerile de pietoni, pe aleile pietonale, precum si in parcarile cu plata ale municipalitatii si in statiile RATP. Acestora li se adauga si 3 echipe ale Apa Nova, pregatite sa intervina pentru degajarea gurilor de scurgere.

In ceea ce priveste distribuirea de ceai si supa, echipajele Politiei Locale Ploiesti au oferit in ultimele 24 de ore un numar de 637 portii de ceai si 112 portii de supa. Totodata,  la adapostul de noapte s-au prezentat 54 de persoane fara locuinta, iar la internatul Colegiului Tehnic Lazar Edeleanu au fost cazate 28 de persoane.  Tot aici au fost cazate azi noapte si 2 persoane care aveau nevoie de dializa.

Reamintim ca municipalitatea a organizat suplimentar un centru de urgenta la Colegiul National  “Al. I. Cuza”, pentru situatia in care ar exista persoane inzapezite in jurul orasului. In sala de sport au fost amenajate, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, un numar de  45 de paturi.        

Ploiestenii care au probleme din cauza conditiilor meteo sunt rugati sa sune la dispeceratul primariei – 0244 984 sau la dispeceratul Politiei Locale Ploiesti – 0244 954, 0244 513 255, sau 0244 513467.