Gazeta de Prahova

Week-end cu morţi pe şoselele Prahovei

Știri

Daniel Dimache

Un week-end greu din punct de vedere meteorologic şi al traficului rutier în judeţul Prahova, cu cod portocaliu de căderi de zăpadă şi viscol în zona montană din nordul judeţului şi cod galben în restul judeţului. Pe acest fond, al circulaţiei rutiere dificile, dar şi al neatenţiei pietonilor, afectaţi şi ei de vremea rea, au avut loc o sumedenie de accidente grave, unele soldate cu decese.

Sâmbătă dimineaţa, la Vărbilău, o femeie în vârstă de circa 70 de ani a fost acroşată de un autoturism, fiind transportată în stare gravă la spital. Traversare neregulamentară a DJ 101T, după primele cercetări, a informat IJP Prahova. Femeia a decedat, până la sfârşitul zilei, din cauza rănilor suferite.

Tot sâmbătă, în jurul orei 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani, accidentată de un autoturism, în Ploieşti, pe Strada Cameliei, a decedat la spital.

Şi duminică a fost o zi nefastă. Pe DJ100C, la intrarea în Fulga dinspre Mizil a avut loc un accident cu două autoturisme implicate, în acestea aflându-se 4 ocupanţi. Trei persoane au rămas încarcerate, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă acţionând cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanţă SMURD. Din autoturismul contorsionat au fost extrase trei persoane, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cu traumatism la nivelul toracelui și fractură de membru inferior, un copil de 3 luni, cu traumatism cranio-cerebral şi escoriaţii şi o femeie în vârstă de 21 de ani decedată. Şoferul celuilalt autoturism a suferit un traumatism la nivelul umărului stâng.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline