Week-end cu meciuri de handbal, baschet și fotbal, cu miză, la sala Olimpia și arena Ilie Oană

Dragos Trestioreanu -

Week-end-ul 20-21 februarie 2016 oferă meciuri cu o cotă sporită de atractivitate pentru iubitorii de sport din municipiul Ploiești și județul Prahova. Astfel, în prima zi a finalului de săptămână, sala Olimpia va găzdui o partidă foarte importantă pentru viitorul imediat al echipei de handbal feminin CSM Ploiești (foto; www.csmploiesti.ro), fetele lui Neven Hrupec și Daniel Gheorghe urmând a o întâlni pe SCM Craiova, grupare clasată pe poziția a VII-a a ierarhiei la zi a Ligii Naționale. Trupa pregătită de către o fostă tehniciană a formației ploieștene, Simona Gogârlă, se află la o doar o lungime în spatele CSM-ului și se anunță că va veni cu gânduri mari aici, dorind să obțină un rezultat care să-i permită să facă… rocada cu adversara de sâmbătă, de la ora 12.00, partida urmând a fi transmisă live de unul dintre canalele postului de televiziune DigiSport. Pe de altă parte, penalizate recent cu diverse procente, aplicabile salariului din luna februarie, după eșecurile consecutive din duelurile cu miză… europeană, de acasă, cu Corona Brașov, respectiv de la HCM Roman, Mihaela Tivadar și coechipierele sale își doresc să întrerupă seria nefastă din ultimele doouă săptămâni. Un succes în fața oltencelor, coroborat cu alte două, pe propriul teren, cu Universitatea Alexandrion Cluj-Napoca, respectiv la Unirea Slobozia, le poate readuce pe handbalistele locale în lupta pentru locurile 4-6, ținta lor fiind ocuparea, la final de sezon, a unei poziții de calificare într-o cupă continentală, la finele întrecerilor.

Tot la „Olimpia”, dar duminică, de la 19.30, o oră neinspirat aleasă (se va înțelege mai jos de ce), noul lot al divizionarei secunde de baschet masculin a CSM-ului din Ploiești va debuta în turneul semifinal, împotriva unei echipe care are – și ea – drept țel promovarea în Liga Națională, Cuza Sport Brăila. În această săptămână, directorul executiv al clubului municipalității, Cezar Stoichiciu, și președintele onorific al secției de baschet, fostul mare internațional Cătălin Burlacu, alături de colaboratorii lor, au făcut eforturi mari – veritabil tur de forță! – pentru a întări efectivul și a oferi astfel speranțe cu acoperire pentru penultima fază a competiției. Primele patru locuri din această fază oferă șansa accederii în „Finalul Four”-ul de promovare. Nu mai puțin de nouă baschetbaliști noi s-au pus deja la dispoziția antrenorilor Eugen Ilie, adus de la… o fostă, dar și viitoare adversară, Știința București, și Constantin Mircea. Cei mai cunoscuți jucători sunt Andrei Căpușan și spaniolo-românul Angel Santana, ambii foșit campioni naționali cu defuncta CSU Asesoft Ploiești. Destul de experimentat este și pivotul Mihai Gavrilă, restul fiind tineri de reală perspectivă, printre care și Amedeo Casale, tot de la Știința, fratele baschetbalistei Anamaria Casale, componentă a echipei feminine a CSM-ului, care combate tot în eșalonul secund al sportului jucat la panou.

Pe arena Ilie Oană, duminică, de la ora 18.00 (ceea ce îi va împiedica pe fanii fotbalului care iubesc și baschetul să mai ajungă în timp util la sala Olimpia!), se va desfășura întâlnirea din etapa a XXV-a a returului sezonul regular al Ligii 1 Orange, dintre Petrolul și Viitorul Constanța. Confruntarea va fi preluată live de posturile de televiziune Look TV, DigiSport 1 și Dolcesport 1. În mare foame de puncte înainte de play-out, băieții lui Constantin Schumacher promit… prima victorie din acest an, abia cea de-a treia din sezonul oficial în curs. Este cel dintâi joc oficial acasă în 2016 al „lupilor”, noul tehnician făcând un apel pe adresa fanilor să vină în număr cât mai mare la stadion și să-și susțină echipa favorită, așa cum doar ei știu s-o facă și au și demonstrat-o de fiecare dată.

În concluzie, un week-end în care meciurile te îndeamnă a lua drumul sălii din Parcul Tineretului, dar și al modernei arene din vecinătatea centrului Ploieștiului. Spectacolul va fi garantat. Cel puțin așa susțin viitorii protagoniști locali!