Week-end plin în sportul de echipă prahovean: spectacole la baschet, handbal și volei

Dragos Trestioreanu -

Week-end plin în sportul de echipă prahovean: spectacole la baschet, handbal și volei

Sfârșitul acestei săptămâni este unul plin pentru sportul de echipă din județul Prahova. Astfel, astăzi, la sala Olimpia, la ora 18.30 – din păcate, din nou cam la concurență cu meciul Petrolului, de pe arena Ilie Oană, cu FC Botoșani – va începe o partidă extrem de interesantă de baschet masculin, din Divizia A, dintre CSM Ploiești și CS Olimpic Baia Mare, două echipe care se vor regăsi, cu siguranță, în Final Four-ul de promovare în Liga Națională. În turul fazei semifinale, în reședința Maramureșului, gazdele au reușit să treacă de noul lot al CSM-ului, care – normal – își dorește acum revanșa. De subliniat că oaspeții au în efectiv și doi baschetbaliști americani, în vreme ce gazdele se bazează exclusiv pe autohtoni, ratând șansa, în vara trecută, de a reține poziții pentru jucători străini. Prin prisma terenului propriu și a unui lot care îmbină perfect tinerețea și dorința de progres a tinerilor cu experiența unor jucători care au bifat și meciuri de cupe europene, ploieștenii se anunță ca favoriți ai acestei întâlniri. De altfel, însuși antrenorul Olimpicului a declarat,. pe un site maramureșean, că presiunea care va fi pusă de către fanii locali, la „Olimpia”, va constitui un obstacol în plus pentru echipa băimăreană.

Mâine, de la ora 18.00, handbalistele de la același club, CSM Ploiești, vor disputa ultima partidă din ediția 2015-2016 a campionatului Ligii Naționale, fiind oaspetele „lanternei roșii” HC Alba Sebeș. Într-un asemenea context, este de așteptat ca Mihaela Tivadar și coechipierele sale să câștige ultimul meci al sezonului, securizându-și astfel locul 6, în ierarhia finală, și așteptând cu speranțe meciul de acasă, din Cupa României, cu vicecampioana HCM Baia Mare, de miercuri, 27 aprilie, de la Ploiești. Colegii handbaliști din clubul sportiv al municipalității vor evolua și ei, mâine, în deplasare, urmând a oferi replica, în play-out, a unei foste participante în cupele europene, Energia Lignitul Târgu Jiu. Chiar dacă nu au rupt gura târgului în acest sezon, Răzvan Szopka & Co. încearcă să facă o surpriză în Gorj, un eventual succes al lor, acolo, plasându-i într-o poziție numai bună pentru a scăpa de turneul de baraj de menținere în Liga Națională. Meciul cu Energia va debuta, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 17.00.

În sfârșit, la Ploiești, sâmbătă și duminică, pe 24 aprilie, în sala privată Tel George, de lângă Kaufland Vest, se vor desfășura partide din cadrul finalei pentru locurile 5-6 ale primului eșalon de volei masculin, Tricolorul LMV întâlnind-o pe CSM București. Ploieștenii au terminat la egalitate, 1-1, la general, meciurile din capitala țării, cu echipa municipalității, iar în situația în care vor reuși să bifeze o „dublă”, acasă, atunci și-ar adjudeca poziția a V-a, calificantă într-una dintre competițiile continentale. Ceea ce ar fi o performanță excelentă pentru o nou-promovată.

Foto: www.tricolorullmvploiesti.ro și www.csmploiesti.ro