Week-end „războinic” în Prahova/Au băut şi apoi s-au luat la bătaie

Redactia -

Consumul de alcool a stat la baza unor conflicte spontane izbucnite sâmbătă noaptea în zona unor localuri din municipiul Ploieşti şi comuna Păuleşti. În toate aceste situaţii intervenţia poliţiştilor a fost promptă şi fermă, ordinea şi liniştea publică fiind restabilite, iar faţă de participanţi fiind luate măsurile legale. 

În ziua de 26.02.2012, în jurul orei 4.50, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Boldeşti Scăeni au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că în faţa unui restaurant din comuna Păuleşti are loc o altercaţie în care sunt implicaţi mai mulţi tineri.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că între tinerii respectivi a izbucnit un conflict pe drumul de acces către local, ca urmare a unui schimb de replici contradictorii şi a consumului de alcool.

Tinerii s-au lovit reciproc, disputa dintre ei soldându-se cu spargerea unui geam al autoturismului unuia dintre participanţi.

În aceeaşi noapte, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Boldeşti Scăeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că în parcarea unui local de alimentaţie publică din comuna Păuleşti, a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că incidentul a izbucnit între un taximetrist şi doi bărbaţi aflaţi în stare de ebrietate. Cei doi bărbaţi s-au urcat în taxi, deşi conducătorul auto le-a explicat că aşteaptă pe cineva care făcuse comandă. În aceste împrejurări, taximetristul a fost lovit de cei doi cu pumnii şi picioarele.

Taximetristul a fost transportat la spital, fără să rămână internat, cercetările fiind  continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 3.20, M. Alexandru a reclamat prin intermediul numărului unic de urgenţă “112” faptul că în timp ce se afla în interiorul unui local din municipiul Ploieşti, a fost victima unei agresiuni.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că pe fondul consumului de alcool, în urma unor discuţii contradictorii, între reclamant şi alte două persoane a izbucnit un conflict spontan, aceştia lovindu-se reciproc.

Participanţii la incident au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Doi dintre participanţi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijri medicale, nefiind necesară internarea lor.