Weekend plin de bunătăţi la Sinaia

Redactia -

Weekend plin de bunătăţi la Sinaia

Pentru că ne place aerul de munte, Târgul cu Bunătăţi revine la Sinaia, oraşul cu turişti care ne primesc de fiecare dată cu braţele deschise. Între 22 şi 24 martie, ne vedem pe Pasajul Magazinului Winmarkt, pentru noi degustări de bunătăţuri şi pentru o nouă aprovizionare a cămării.

 

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că Târgul satisface gusturile tuturor. Producătorii veniţi din toată ţara, cu desaga plină de bunătăţi, de abia aşteaptă să le gustaţi şi să le apreciaţi brânzeturile, preparatele din carne sau din legume, băuturile sau dulciurile.

 

Păstrăm tiparul obişnuit şi vă aducem lactate delicioase: brânză de burduf condimentată cu chimen, ardei, busuioc, brânză de bivoliţa gustoasă de te lingi pe degete, telemea cu chimen ca la Fundata, în Braşov. Iar aşa bunătăţi merg întotdeauna cu o pâine pe vatră sănătoasă făcută din cartofi şi cu maia, fără aditivi, coaptă în cuptoarele de la Rupea, din Tara Cohalmului alaturi de verdeţurile de sezon din Bucşani.

 

Avem soluţii chiar şi pentru cei credincioşi, care respectă cu sfinţenie Postul Paştelui: conserve de zacuscă de ciuperci, vinete, ţelină, fasole, ardei iuţi, sfeclă cu hrean, hrean cu oţet, delicioasa dulceaţă a ţăranului, din dovlecei verzi, dulceaţă de ardei iute, dulceţuri şi şerbeturi cu cele mai diverse arome, covrigi, miere sănătoasă, chiar şi zacuscă de peşte, pentru zilele cu dezlegare. Dar nu uităm nici de cei care poftesc la preparatele din carne şi nu pot renunţa la ele, aşa că aducem şi de această dată la Sinaia pastramă de vită şi oaie, cremvurşti de curcan, pate de ficat, cârnaţi şi salam la topor, preparate din carne de porc şi vită afumate, băiţuite cu usturoi şi mirodenii, curcan copt sau răcituri de cocoş.

 

Tocmai din Italia aducem delicatese delicioase: prosciuto crudo, file de anşoa, pastă de măsline, de ardei iuţi, ardei iuti umpluţi cu brânză, anghinare murată, măsline, brânză de capră maturată, salam cu trufe şi brânză.

Caşcavalurile olandeze, cu tradiţie pot fi cumpărate de cunoscători tot de la noi, începând de la cele tinere până la cele maturate, cu gust puternic sau cele cu pesto verde, nucă, arpagic şi usturoi sau cel iute cu sambal.

 

Nici dulciurile siciliene nu pot fi ratate de pofticioşi în acest weekend: minicroisante, nuga cu migdale, alune şi ciocolată, bomboane cu fructe, fursecuri cu migdale, fistic şi nucă de cocos.

 

Ţineţi cont şi de faptul că o vizită în Târg se poate transforma într-o minunată vizită a oraşului Sinaia. Faimosul Castel Peleş găzduieşte o expoziţie temporară de Artă Italiană pe care nu trebuie sa o rataţi, iar în sala de concerte a Castelului are loc sâmbătă după-amiaza stagiunea “Sunetul muzicii”, ediţia a III-a.

 

Vă aşteptam, aşadar, cu mare drag în Sinaia în acest week-end.