Zeci de amenzi date, marţi, în Ploieşti, transportatorilor de persoane şi marfă

Redactia -

Zeci de amenzi date, marţi, în Ploieşti, transportatorilor de persoane şi marfă

În cursul dimineții de astăzi, 06 iunie 2023, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au efectuat o acțiune având ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă și persoane care nu respectă prevederile legale stabilite de municipalitate.

Acțiunile de control s-au desfășurat în zonele: Bulevardul București, str. Găgeni, Șoseaua Vestului, str. Ștrandului și str. Depoului, fiind verificați 122 conducători de autovehicule și aplicate 71 sancțiuni contravenționale în valoare totală  de 19.500 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011 privind reglementarea circulaţiei pe raza localității a autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, precum și a mențiunilor pct. 2 art. 12.1 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului, respectiv circulaţia autovehiculelor pe alte trasee decât cele stabilite şi lipsa autorizaţiei de circulaţie eliberată de Primăria Municipiului Ploieşti.

Prin acțiunile întreprinse, Poliția Locală Ploiești își dorește să creeze un climat de siguranță, ordine și confort pentru ploieșteni.