Zeci de intervenţii ale poliţiei în dosare de trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic de droguri şi spălare de bani

Redactia -

Zeci de intervenţii ale poliţiei în dosare de trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic de droguri şi spălare de bani

În perioada 26 mai – 8 iunie a.c., poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 31 de acţiuni operative de amploare, pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

În cadrul acestor acţiuni, au fost efectuate 96 de percheziţii domiciliare şi 7 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 88 de persoane.

Au fost emise 46 de ordonanţe de reţinere şi 23 de mandate de arestare preventivă, iar, faţă de 4 persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

De asemenea, au fost indisponibilizate aproximativ 4 kilograme de cannabis, 182 de grame de cocaină, 2,7 kilograme de droguri sintetice, un kilogram de alte substanţe cu efect psihoactiv, 16 grindere, 12 cântare de precizie, 69 de comprimate şi o armă letală.

Totodată, au fost instituite măsuri pentru 15 autoturisme, 76 de telefoane, 7 laptopuri, 32 de medii de stocare, 1,7 kilograme de bijuterii/metale preţioase, 170.000 de lei, 40.000 de euro, precum şi 106.000 de euro care prezintă urme de contrafacere.

În cadrul acţiunilor, alături de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene şi jandarmi.