Zeci de misiuni ale echipajelor ISU Prahova

Redactia -

Zeci de misiuni ale echipajelor ISU Prahova

 În intervalul 21 – 24 octombrie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 72 misiuni, dintre care: 50 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 2 incendii, 8 accidente rutiere, 7 alte situaţii de urgenţă şi 5 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

În cursul săptămânii 17-23 octombrie a.c., Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a desfăşurat 24 de controale de prevenire, dintre care 20 la instituţii, 3 la operatori economici, 2 la localităţi şi un operator SEVESO.

Pe parcursul acestor activităţi, personalul Inspecţiei a depistat 134 de nereguli privind apărarea împotriva incendiilor, 51 dintre acestea fiind înlăturate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 134 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 120 avertismente şi 14 amenzi în valoare de 18 500 lei.

 

În intervalul de timp precizat, Inspecţia de Prevenire a organizat şi desfăşurat 19 exerciţii de alarmare şi evacuare în caz de incendiu, cu 2992 participanţi şi 24 instruiri cu personalul de pe locul de muncă şi cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul instituţiilor, operatorilor economici şi al localităţilor, precum şi activităţi de informare preventivă în cadrul unităţilor de învăţământ.                                                                                   

De asemenea, în perioada 17- 23 octombrie a.c., echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 22 misiuni de recunoaştere în teren, la lăcaşuri de cult, unităţi de învăţământ, spitale, unităţi de cazare, supermarketuri, din întreg judeţul, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ. Totodată, pe parcursul acestor misiuni, pompierii militari au desfăşurat activităţi de pregătire şi educaţie preventivă a elevilor, personalului de pe locul de muncă şi personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul obiectivelor menţionate.