Zi cu totul specială la Penitenciarul de femei Târgşor

Redactia -

Zi cu totul specială la Penitenciarul de femei Târgşor

Ziua de 29 iunie este o zi specială la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor.Sub patronajul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar românesc, anual, la acestă dată, este celebrată Ziua polițiștilor de penitenciare.

În acest context, Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou, a organizat în data de 30 iunie 2024,  „Ziua porților deschise„.

Aflat la prima ediție, la eveniment au participat  membrii familiilor polițiștilor de penitenciare, care au avut posibilitatea de a cunoaște puțin din activitatea celor care, zi de zi, își asumă riscuri și răspund unor provocări mai puțin cunoscute sau înțelese.

Astfel, 97 de copii au avut prilejul să vadă locul în care își desfășoară activitatea părinții lor, tehnica din dotare, autovehiculele speciale, să viziteze clubul persoanelor private de libertate, unul dintre spațiile în care se desfășoară activitățile de reintegrare socială, atelierul de grădinărit „Grădina colorată„, sectorul de deținere și să obțină informații despre activitățile în care sunt implicate deținutele.

De asemenea, le-au fost prezentate adolescenților oferta educaţională, condițiile specifică și generale de participare la concursurile de admitere, precum și avantajele de care ar putea beneficia cei care aleg această o carieră în sistemul penitenciar, iar cei mici au fost implicați în diverse activități cum ar fi pictură pe față și jocuri speciale realizate cu sprijinul unor animatori.

Activitatea s-a desfășurat cu implicarea Sindicatului Equitas Târgșor, a  Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare și a sprijinului oferit de le Bonbon-Cofetărie-Patiserie-Delicatese.

Experiența le-a oferit copiilor o perspectivă unică asupra muncii și responsabilităților acestei profesii, promovând nu doar cunoștințele practice legate de activitățile desfășurate de angajații instituției, ci și valorile de disciplină, responsabilitate și siguranță.