Zi fără morţi, dar cu cazuri multe Covid, în Prahova – 10 iulie

Daniel Dimache -

Zi fără morţi, dar cu cazuri multe Covid, în Prahova – 10 iulie

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 710 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 33 au decedat, iar 159 au fost declarate vindicate și externate. A fră ost o zi cu 31 de noi cazuri Covid, dar fără morţi, în judeţ.

 

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 19 pacienți. A fost operaționalizată și unitatea mobilă de Terapie  Intensivă care a ajuns în urmă cu două săptămâni la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 08 iulie, au fost efectuate verificări la 265 de personae dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 524 au fost legitimate, iar 306 șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specific acestui context. Au mai fost verificate și78 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 143 de sancțiuni, în valoare de 50.900 de lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate peportalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii  sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

10 IULIE 2020