Zi grea pentru pompierii prahoveni

Redactia -

Zi grea pentru pompierii prahoveni

Ziua de ieri s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii militari. Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat 1.614 situaţii de urgenţă, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov, precum şi în judeţele Argeş, Cluj şi Prahova.

Colegii noştri au gestionat 199 de misiuni în sprijinul comunităţilor, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea şi lichidarea celor 48 de incendii înregistrate pe tot teritoriul ţării, informează IGSU.

De asemenea, concomitent cu misiunile de stingere şi protecţie a comunităţilor, echipajele operative au acţionat în 6 situaţii pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.

În afara acestor situaţii, 1.392 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, iar pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii au salvat 11 persoane aflate în situaţii critice.

Totodată, în perioada analizată, au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 3 mesaje privind producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase, în judeţele Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara şi Suceava, iar alte 5 mesaje pentru a semnala prezenţa animalelor periculoase în judeţele Braşov, Harghita şi Mureş. Pe lângă toate aceste situaţii, pompierii au continuat şi acţiunile desfăşurate în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor străini veniţi în România.