Zi plina pentru pompierii prahoveni

Redactia -

Zi plina pentru pompierii prahoveni

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate pentru gestionarea următoarelor evenimente:

  1. În urma fenomenelor meteorologice (vânt foarte puternic şi precipitaţii abundente) care au avut loc în judeţul Prahova, pompierii prahoveni au intervenit in următoarele cazuri:

– Căderi de arbori: 3 ( DJ 100 B – comuna Balta Doamnei, sat Lacul Turcului; comuna Balta Doamnei, strada Principală; comuna Ariceştii Rahtivani – şoseaua Ploieşti – Buda;);

Beciuri şi curţi inundate: 12 (municipiul Ploieşti şi localităţile: Blejoi, Sălciile, Bărcăneşti, Filipeşti de Târg, Slănic, Sinaia, Mizil,Gornet);

 01.10.2013, ora 11:56 – transport persoană supraponderală

În municipiul Ploieşti, strada Cătinei, echipajele de pompieri au acţionat pentru a o transporta pe numita B. Maria, în vârstă de 70 de ani, de la domiciliul acesteia la ambulanţa SAJ Prahova.

 01.10.2013, ora 12:08 – îndepărtare perete locuinţă cu pericol de prăbuşire

 În municipiul Ploieşti, strada Transilvaniei, echipajele de pompieri au intervenit pentru demolarea zidului de cărămidă din zona podului clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 6 mp. Echipajele SMURD au intervenit în 18 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.