Ziaristul Cristea Bocioacă a trecut în nefiinţă

Daniel Dimache -

Ziaristul Cristea Bocioacă a trecut în nefiinţă

Ziaristul Cristea Bocioacă a trecut în nefiinţă, după ce a suferit un atac cerebral şi a fost internat de urgenţă. Incidentul s-a petrecut în seara de 29 aprilie, iar decesul a survenit pe 8 mai, la secţia ATI a la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Înmormântarea are loc astăzi, la Cimitirul Viişoara, desigur, în condiţiile impuse de ordonanţele militare, cu participarea familiei, fără să poată fi însoţit, pe ultimul drum, de colegi de breaslă, de colaboratori, de prahovenii în mijlocul cărora s-a aflat, aşa cum ar fi meritat după o bună parte din viaţă dedicată jurnalismului.

Cristea Bocioacă s-a născut la 19 februarie 1933, în comuna Padina, judeţul Buzău. Era, de bună seamă, decanul de vârstă al jurnaliştilor prahoveni, rămânând activ în presa scrisă până aproape de momentul morţii. A fost aplecat, în special, în ultimele două decenii, asupra lumii satului şi către problemele din agricultură.  

Am avut privilegiul să-i fiu coleg de redacţie, la începuturile carierei mele în presă, în anii 90, la ziarul Prahova, fiind colegi de birou chiar din prima zi de lucru în presă a semnatarului acestor rânduri. Îl port în amintire ca jurnalist riguros în documentare şi bun cunoscător, slujitor şi, de bună seamă, iubitor al limbii române şi credincios cuvântului scris corect şi responsabil. Am vorbit ultima dată la telefon cu doar câteva luni în urmă, în legătură cu un articol al domniei sale pe care dorea să-l promoveze, confirmând astfel că a rămas dedicat profesiei până la sfârşit. 

Dumnezeu să-l odihnească! Sincere condoleanţe familiei!