Zile pline pentru „lupi”, după revenirea la antrenamentele post-Maribor

Redactia -

Zile pline pentru „lupi”, după revenirea la antrenamentele post-Maribor

Ulterior celor două zile și jumătate de relaș acordate de către antrenorul principal Răzvan Lucescu jucătorilor de la Petrolul, la capătul stagiului de pregătire și meciuri-test din Slovenia, de marți după-amiază, 8 iulie 2014, „lupii” au avut parte de un prorgram dens, alternându-se antrenamentele cu un  shooting foto pentru sezonul viitor, în care vedeta a fost noua mascotă Lupino, în varianta uriașă (foto mijloc; www.fcpetrolul.ro) – un lup gonflabil, de 6 metri înălțime, în culorile galben-albastre. Într-o paralelă dintre prezent și viitor, pe gazonul de la arena Ilie Oană s-au aflat atât fotbaliștii de la echipa mare, cât și copiii de la grupa antrenorului Victor Angelescu, un fost mijlocaș de mare finețe de altădată. Ca un club care se dorește a fi mare cu adevărat, adică acordă mare atenție și imaginii, SC FC Petrolul s-a ocupat nu numai de pregătirea propriu-zisă pentru debutul în turul II preliminar al Ligii Europa, Cupa Ligii și campionatul primului eșalon autohton, ci și de produsele promoționale, care vor fi puse la dispoziția suporterilor, în noul fan-shop de la stadion, săptămâna viitoare, noutatea absolută fiind noua mascotă, în varianta mini.

Între timp, lotul a fost întărit cu un alt jucător important din Liga I, mjlocașul de bandă Victor Astafei (foto jos; www.fcpetrolul.ro), un ardelean care a apărut în cel dintâi eșalon la o trupă din orașul natal, FCM Târgu Mureș, a trecut, apoi, la Gaz Metan Mediaș, cu titlu de împrumut, și a fost achiziționat definitiv de Oțelul Galați. Devenit liber de contract, vara aceasta, din cauza problemelor financiare ale fostei campioane, Astafei (27 de ani) a semnat cu SC FC Petrolul pentru trei sezoane, ajungând în sfârșit la un club care și l-a dorit  și acum doi ani, și acum un an, însă atunci părțile nu au ajuns la un numitor comun, din motive pecuniare. Cum, până în prezent, campioana en-titre se lăuda că are în lot cei mai buni jucători români, Petrolul încearcă să reducă decalajul valoric la acest capitol.

Participant doar la ședința foto pentru postere și calendare (foto sus; www.fcpetrolul.ro), Soni Mustivar a primit o veste bună, accidentarea lui la genunchiul drept, din prima repriză a testului cu Partizan Belgrad, nefiind chiar așa de serioasă, cum se Prezent_si_viitor_FC_Petrolul_fcpetrolul.ropărea la prima vedere. După radiografia magneto-nucleară, specialiștii din București au constatat că francezul își poate relua pregătirile chiar de la mijlocul săptămânii viitoare, dar astfel va fi scos din calculele primei manșe cu albanezii de la Flamurtari Vlora, viitorii avdersari ai Petrolului din turul II preliminar al Ligii Europa. Flamurtari a avut emoții mari în returul cu FC Sioni Bolnisi (Georgia), după ce câștigase în deplasare cu scorul de 3-2, golul victoriei fiind marcat atunci în ultimul minut de prelungiri. Total neașteptat, în Albania, FC Sioni conducea cu 2-0, din minutul 83, dar gazdele au marcat golul calificării 120 de secunde mai târziu, partida retur încheindu-se cu 2-1, în favoarea oaspeților! Partida dintre Petrolul Ploiești și Flamurtari Vlora, de pe arena Ilie Oană, va avea loc joi, 17 iulie, urmând a fi făcută cunoscută ora de debut a acesteia. Manșa secundă este programată șapte zile mai târziu, pe terenul albanezilor.

De subliniat că petroliștii care au acuzat anumite probleme medicale pe parcursul stagiului de la Maribor au revenit la antrenamente, Filipe Teixeira lucrând de miercuri cot la cot cu coechipierii săi, la fel ca și Gerson Guimaraes Ferreira, scăpat mai repede de probleme dentare, iar Andrei Peteleu se apropie de o recuperare deplină după cele musculare. Astfel încât, numai Mustivar mai rămâne, deocamdată, pe tușă, dar nu pentru mult timp, așa cum am menționat mai sus. Odată revenită echipa la Ploiești, s-a întors și preparatorul fizic spaniol Alberto Peribanez Rivas, absent în Slovenia, el trebuind să susțină câteva examene în țara natală. Invitat la o emisiune de sport de la o televiziuune locală, antrenorul principal Răzvan Lucescu a declarat că Petrolul nu va Victor_Astafei_fcpetrolul.roavea vreun obiectiv prioritar, tuturor celor patru competiții la care se va participa, în sezonul următor, urmând a li se acorda atenție egală. Lucescu jr. a recunoscut însă că formația pe care o pregătește este una dintre candidatele la titlul de campioană națională a ediției 2014-2015, alături de Steaua, Astra și, eventual, CFR Cluj.

Vineri, 11 iulie, când se preconiza a fi programat un ultim meci-test cu AFC Fortuna Poiana Câmpina, noua divizionară secundă, sau cu Astra II Ciorani, câștigătoare a barajului de promovare în al treilea eșalon, antrenorul le-a acordat o zi liberă fotbaliștilor, renunțând și la un joc-școală pe „Ilie Oană”. Fortuna a declinat propunerea pentru că și-a reluat pregătirile abia luni, 7 iulie, și este încă în faza definitivării lotului, având mai mulți noi echipieri, iar alții, și mai mulți, se află încă în probe. Deci, a fost vorba despre un refuz absolut justificat. Cât privește un eventual duel cu… satelitul Astrei Giurgiu, chiar și amical, poate că nu se impunea acum, înaintea unui duel important, de calificare în turul III din Europa League, și înainte de alte câteva confruntări ce se vor disputa la „foc continuu”, în Cupa Ligii, Liga Europa și Liga I, în regimul „joi-duminică-joi-duminică”!