Zilele Ploieştiului, 19 – 21 mai. Spectacole şi focuri de artificii. Află ultimele detalii

Redactia -

Zilele Ploieştiului, 19 – 21 mai. Spectacole şi focuri de artificii. Află ultimele detalii

Timp de trei zile, în perioada 19 – 21 mai a.c.,  iubitorii orașului lui Moș Ploae sunt așteptați la un festin de amploare, dedicat comunității ploieștene – “Zilele Municipiului Ploiești”!

Gazdă este Primăria municipiului Ploiești, care a pregătit multe surprize plăcute invitaților: muzică bună pentru toate vârstele, distracție, relaxare, mâncăruri și băuturi alese, ateliere handmade pentru copiii creativi, spectacole de teatru pentru cei mari și cei mici, expoziție de fotografie, activități sportive, precum și strălucitoare focuri de artificii.  

Invitații speciali la concertele organizate de municipalitate, pe scena ce va fi amplasată pe esplanada Palatului Culturii, sunt: What’s UP, Ștefan Bănică Jr., Antonia, Lupii lui Calancea, Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești și Casa de Cultură “I.L. Caragiale” Ploiești.

Ploieștenii sunt invitați să viziteze și o expoziție de fotografie inedită, unde vor putea observa Ploieștiul surprins în 100 de imagini deosebite, realizate de Marcel Hornet și Octav Negrea. Fotografiile vor fi expuse pe suporți, în dreptul Galeriilor Comerciale din Centrul Civic.

 

Prima zi a evenimentului mult așteptat, vineri, 19 mai 2023, va avea următorul program artistic:

 

  • ora 16.00 – 18.00 – Ateliere handmade – Casa de Cultură “I.L. Caragiale” Ploiești;
  • ora 18.30 – 19.30 spectacol Un cuib de clauni” – Secția Imaginario a Teatrului “Toma Caragiu” Ploiești – loc de desfășurare: esplanada Palatului Culturii;
  • ora 19.30 – 21.30 Ploiești Majesticspectacol – concert susținut de Secția Revistă a Teatrului “Toma Caragiu” Ploiești – loc de desfășurare: esplanada Palatului Culturii;

Municipalitatea invită ploieștenii să participe, în număr cât mai mare, la Zilele Municipiului Ploiești, eveniment organizat începând cu anul 2005, care este dedicat atestării documentare a Ploieștiului și care se desfășoară în preajma sărbătorii creștin – ortodoxe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Actuala ediție a Zilelor Municipiului Ploiești este dedicată tinerilor, știut fiind faptul că orașul nostru a câștigat titulatura de Capitala Tineretului din România 2024”.