Zilele siguranţei rutiere la Ploieşti

Redactia -

Zilele siguranţei rutiere la Ploieşti

Michelin organizează pe 14 iunie, la Ploieşti, cea de a treia ediţie a evenimentului « Zilele Siguranţei Rutiere Michelin », pe bulevardul Independenţei. Evenimentul are ca scop educaţia rutieră şi se adresează publicului larg, cu focus către 2 segmente vulnerabile: copiii şi tinerii şoferi.

Participanţii vor avea ocazia să se implice în toate activităţile organizate în spaţiile dedicate celor 10 reguli de aur ale siguranţei rutiere şi să interacţioneze cu experţi din cadrul Şcolii de conducere defensivă şi pilotaj Titi Aur şi reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere şi ai Şcolii de şoferi. Toţi cei care doresc să afle mai multe despre eveniment, să cunoască programul şi să se înscrie la activităţile pregătite de Michelin o pot face pe site-ul www.zilelesigurantei.ro.

Una din activităţile pregătite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 11 ani în cadrul « Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » este Junior Bike, un traseu distractiv pentru micii biciclişti, care constituie totodată şi o lecţie de educaţie rutieră. Activitatea va include un circuit de biciclete, adică 16 curse adaptate fiecărei grupe de vârstă, necronometrat şi cu un parcurs bine delimitat. Scopul principal al Michelin Junior Bike este sensibilizarea copiilor, dar şi a părinţilor, privind importanţa purtării căştii de protecţie pe bicicletă, regulă esenţială pentru siguranţa în trafic. În acest sens, Michelin oferă gratuit fiecărui participant câte o cască de protecţie cu Omuleţul Michelin, simpatica mascotă a Grupului Michelin. În plus, câştigătorii fiecărei categorii de vârstă vor primi premii surpriză.

“Michelin continuă să încurajeze experimentarea bunelor practici de condus prin a treia ediţie a evenimentului “Zilele Siguranţei Rutiere Michelin”, care aduce la Ploieşti o serie de acţiuni interactive şi distractive ce au la bază educaţia rutieră. Prin participarea la acest eveniment, prahovenii şi nu numai, vor avea ocazia să cunoscă şi să-şi reamintească cele 10 reguli de aur ale siguranţei rutiere şi să fie alături de noi, ambasadorii unor drumuri mai sigure.” a spus Jerome Mouillet, Director Michelin Floreşti Anvelope.

 

Tinerii cu vârsta de peste 18 ani, care deţin permis de conducere, vor putea participa la activitatea Poligonul de 10, în cadrul căreia vor putea să-şi demonstreze îndemânarea de condus şi să exerseze tehnicile de condus preventiv pe parcursul câtorva probe contratimp. Toate acestea se vor realiza în siguranţă, sub supravegherea atentă a campionului de raliu Titi Aur şi a echipei de profesionişti Michelin.

 

Participanţii înscrişi la eveniment vor participa automat la o tombolă, iar cei mai norocoşi pot câştiga premii extrem de interactive. În plus, la sfârşitul zilei, publicul va avea parte de un concert live al tinerilor artişti Alexia, Ana, Dima şi Rapha, membri ai trupei Lala Band. Aceştia vor susţine un show muzical perfect, de aproximativ o oră, pe parcursul căruia vor interpreta unele dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul lor.