Gazeta de Prahova

Ziua Comunei Rîfov, o sărbătoare super originală. Vezi pentru ce! (imagini)

Life

Daniel Dimache

Ziua Comunei Rîfov, a fost sărbătorită, în mod original şi cu mare savoare, pe 15 august, de Sfânta Maria, la a doua ediţie a sa. Ziua comunei este organizată sub titulatura de Sărbătoarea Prieteniei. Obiceiul instituit de primarul Costin Cazanciuc este ca fiecare consătean să îi facă un cadou simbolic, în această zi, celui mai bun prieten, în semn de preţuire şi mulţumire. Primarul însuşi face un dar unei persoane publice, pe care o consideră, prieten al său personal şi al comunei Rîfov. La ediţia inaugurală de anul trecut, un cocoş superb pintenat pus frumos într-un coş-colivie, i-a fost oferit preşedintelui Bogdan Toader, pentru sprijinul acordat administraţiei comunei pentru realizarea iniţiativelor edilitare. La ediţia de anul acesta, „cocoşul campion de Rîfov”, un exemplar de excepţie al rasei sale, i-a fost înmânat pe scenă, în aplauzele publicului, primarului localităţii învecinate, Cosmina Pandele, pentru faptul că a promovat, împreună cu Consiliul Local Berceni, o hotărâre prin care acordă dreptul comunei Rîfov, de a se conecta la reţeaua de gaze naturale ce alimentează comuna Berceni, făcând posibilă realizarea unei investiţii aşteptate şi dorite îndelung. Primăriţa Cosmina Pandele a ţinut să întoarcă, darul, oferind la rându-i primarului vecin un coş al cărui conţinut a rămas secret. După momentul special a urmat de o horă a prieteniei unde s-a prins o mulţime de oameni, alături de cei doi primari, printre care, alături de localnici, s-au aflat şi oaspeţi de la judeţ, precum prefectul Mădălina Lupea, vicepreşedintele CJ Prahova, Ludmila Sfârloagă şi nu în ultimul rând, ministrul Radu Oprea. Ceva mai târziu a sosit şi Robert Cazanciuc, fratele primarului, fost ministru şi un specialist în drept de excepţie pe care-l are România, fiu de frunte al satului.

A fost o zi de distracţie şi voie bună pentru rîfoveni şi oaspeţii lor, cu recitaluri speciale pe scenă, cu odihnă la terasele îmbietoare, în locaţia aleasă la marginea satului Buda, într-o poiană superbă, poate cel mai frumos areal dintre cele din Prahova ce găzduiesc serbările localităţilor. 

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline