Ziua Copilului, sărbătorită şi la Penitenciarul Târgşor, de mamele deţinute

Redactia -

Ziua Copilului, sărbătorită şi la Penitenciarul Târgşor, de mamele deţinute

În fiecare an, în prima zi de vară, este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului, prilej de bucurie pentru toți oamenii, nu doar pentru copii. Este o zi magică, plină de emoții puternice și cu adevărat specială, căci în sufletul fiecăruia dintre noi se va afla tot timpul un copil.

Pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului, Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat, în data de 31 mai 2024,  activitatea „Copilăria, tărâmul visurilor” în cadrul căreia mamele deținute au avut posibilitatea de a petrece o zi specială alături de copiii lor.

Evenimentul s-a derulat la sediul penitenciarului, unde a fost amenajat un spațiu special de sărbătoare, cu jocuri diverse, ateliere de creație, decorațiuni colorate, muzică specifică zilei, participând 7 persoane private de libertate și 16 copiii ai acestora, însoțiți de membri ai familiei lor.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Fundației Filadelfia și a Bisericii Evanghelice Române care au asigurat materialele necesare pentru amenajarea spațiului, pentru atelierele de creație și au oferit posibilitatea copiilor de a servi masa împreună cu mamele lor și de a se bucura de un tort special pentru ziua lor.

De asemenea, cu sprijinul Asociației „Întoarce-te la sport” au fost derulate activități antrenante, precum terapie prin râs sau Nirvana fitness, pentru mame și copiii lor.

Prin organizarea acestei întâlniri ne-am propusîncurajăm menținerea și dezvoltarea legăturii persoanelor private de libertate cu familia și în special cu copiii, și, în același timp, să promovăm drepturile copilului și importanța prezenței mamelor în prima parte a vieții copiilor lor.