Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită de copiii din Păuleşti

Daniel Dimache -

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită de copiii din Păuleşti

Așa cu a devenit obișnuință, azi – 15 ianuarie 2020 – bucuroși de timp primăvăratic – elevii de la Şcoala „Toma T. Socolescu” au participat la o acţiune dedicată Zilei Culturii Naţionale. La acţiunea desfăşurată la Casa de Cultură” Toma T. Socolescu” Păulești au fost invitaţi şi 10 preşcolari de la Grădiniţa Cocoşeşti, însoţiţi de mămici şi de doamna educatoare.


„Ne-a bucurat nespus prezența d-lui Constantin Ilie (nonagenar, cel mai vârstnic elev al școlii Păuleștiului, discipol al profesorului-arhitect Toma T. Socolescu. A sosit și de această dată cu daruri pentru Biblioteca Păuleștilor de Prahova. Din partea Primăriei, alături ne-a fost dl. viceprimar Cristian Biton”, spune, pa pagina de facebook, profesor bibliotecar Ileana Alina Popescu.


„Experiența noastră e de-acum mai bogată, cultura națională ne-a stârnit curiozitatea prin timpul – relativ scurt – petrecut întru marcarea importantului moment la nivelul comunității noastre”, a mai arătat doamna profesor.


La rândul lor, elevii de la Şcoala „Vlad Muşatescu”, au marcat sărbătoarea prin expoziţia „EMINESCU, ÎN IMAGINI ȘI CULOARE! „, activitate dedicată împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Elevii de la Găgeni au redat prin „pete de culoare” peisaje inspirate de versurile pline de farmec ale marelui poet Mihai Eminescu.