Ziua Poliţiei Române sărbătorită la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova (GALERIE FOTO)

Redactia -

Ziua Poliţiei Române   sărbătorită la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova  (GALERIE FOTO)

Cu prilejul acestei sărbători, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, a fost organizată vineri 23 Martie ac, manifestarea „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”, acţiune ce a avut ca obiectiv creşterea transparenţei şi îmbunătăţirea imaginii poliţiei în rândul comunităţii locale. Evenimentul a atras la sediul Inspectoratului nenumărate persoane interesate de activităţile pe care le desfăşoară poliţiştii zi de zi, şi dotările de care dispun în executarea misiunilor.

 Traseul stabilit pentru vizitatori a cuprins vizionarea standurilor amenajate în curtea instituţiei, şi trecerea în revistă a parcului auto disponibil. Luptătorii din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă au făcut demonstraţii spectaculoase în care au fost prezentate diverse modalităţi de intervenţie rapidă pentru imobilizarea infractorilor. Cu aceaşi ocazie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a primit un dar cu totul special: domnul deputat Marian Săniuţă, fost ministru al Administraţiei şi Internelor, a oferit un tablou care datează din anul 1908 şi care îl înfăţişează pe domnitorul Alexandru Ion Cuza. Astfel, una din sălile sediului Inspectoratului a primit numele marelui domnitor român.

În cadrul manifestărilor ocazionate de sărbatorirea zilei Poliţiei Române, poliţiştii rutieri au organizat duminică o acţiune în zona centrală a municipiului Ploieşti şi pe D.N. 1. De data aceasta conducătorii auto nu au primit amenzi, ci pliante cu sfaturi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, şi informaţii despre  activităţile ce trebuie desfăşurate în cazul în care conducătorii auto sunt implicaţi în evenimente rutiere.

O galerie foto de la acest eveniment puteţi vedea aici.